Šegon: Nisam bio u sukobu interesa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2014. u 18:05
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Branko Šegon izjavio je danas da nije bio u sukobu interesa niti je Povjerenstvo koje je o tome odlučivalo imalo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv njega.

Bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon izjavio je danas da nije bio u sukobu interesa niti je Povjerenstvo koje je o tome odlučivalo imalo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv njega.

"Niti sam bio u sukobu interesa niti je bilo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv mene. Čim dobijem službeno priopćenje od Povjerenstva očitovat ću se na sve navode iz njihovog očitovanja", priopćio je Šegon preko odvjetnika Davora Galetovića reagirajući na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je danas utvrdilo da je Šegon bio u sukobu interesa i kaznilo ga s 40.000 kuna.

Ministar financija Slavko Linić također je reagirao priopćenjem u kojem je ustvrdio kako je Šegon za vrijeme rada u Ministarstvu obavljao dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao.

Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke "Facta Vera" s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki "Facta Vera", tvrdi Linić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je jednoglasno utvrdilo da je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon stupanjem u poslovni odnos trgovačkog društva "Facta Vera" s HBOR-om prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa te je taj slučaj proslijedilo Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Zamislite da negdje vani objave da je pomoćnik ministra financija sam sebi sredio kredit od recimo, 5-6 mil. USD. E, alo?!?!? Pa visio bi s bandere odmah sutradan. A u Kini to rješavaju s metkom u potiljak na stadionu. Mislim da bi se trebali prikloniti takvim zakonskim rješenjima.

Nisam ja,nisam ja …. Linić je ….

pa šta se čudiš .udbaš i milicajčina do 90-e a onda ugledni poduzetnik sa hypo bankom,pa sad pomoćnik ministra.
dabogda mu apoteka menza bila.

Otac Branka Šegona je nekažnjeni komunistički ubojica:

Vaš link …[/url]

I takvima smo mi dali da vladaju!!! Samo razmislite koliko oni vole Hrvatsku i kojim očima ju gledaju.

New Report

Close