Šef Sindikata ZET-a najavio poskupljenje karata: Evo kolika će im biti nova cijena

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2021. u 10:38
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Jović je rekao i da se subvencije ZET-a kreću u prosjeku od 500 do 700 milijuna kuna na godinu te da se subvencionira upravo razlika u kartama.

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović jutros je u razgovoru za HRT najavio poskupljenje karata uslijed rasta cijena energenata.

“S obzirom na cijene derivata, na cijene plina, građevinskog materijala, nekakvu puzajuću inflaciju, posve je jasno da će doći i da treba doći do korekcije cijena ZET-ovih karata”, rekao je Jović.

“Karta će se vjerojatno kretati oko 8 kuna”

“Teško je izračunati koliko bi točno trebala biti karta, ali vjerojatno će se kretati oko 8 kuna, što bi bilo otprilike realno s obzirom na trenutna poskupljenja”, rekao je Jović.

Dodao je kako bi postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna trebalo objediniti u jednu kartu s jedinstvenom cijenom.

Jović je rekao i da se subvencije ZET-a kreću u prosjeku od 500 do 700 milijuna kuna na godinu te da se subvencionira upravo razlika u kartama.

“Nikad ZET neće imati kartu u realnoj tržišnoj cijeni jer bi ona apsolutno bila neprihvatljiva krajnjim korisnicima”, dodao je.

“Mislim da građanima treba pošteno reći da će doći do poskupljenja”

Jović smatra da će doći do poskupljenja komunalnih usluga.

– S obzirom na derivate, cjelokupnu situaciju, mislim da građanima treba pošteno reći da će doći do poskupljenja. Ovakvo stanje sigurno je neodrživo što se tiče komunalnih usluga, od čistoće, prijevoza…, rekao je Jović.

– Nitko ne želi niti priziva nekakvo poskupljenje, ali ja govorim da bi trebali biti, na kraju krajeva, realni, s obzirom na trenutnu situaciju i na svjetskim tržištima, i kod nas što se događa, s obzirom na masu poskupljenja, teško ćemo moći, ako se ovakav trend nastavi, obraniti na nekakav duži period određena poskupljenja, rekao je također.

Komentirajte prvi

New Report

Close