Šef Čistoće otkrio kolika je prosječna plaća komunalnog radnika i vozača kamiona

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2023. u 08:45
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Davor Vić, voditelj podružnice Čistoća Zagrebačkog Holdinga, gostujući u ‘Otvorenom’ na HRT-u otkrio je koliko iznose prosječne plaće komunalnih radnika i vozača kamiona, a sve nakon prosvjeda radnika koji se odbijaju vratiti na ulice i obavljati posao dok im se ne ispune zahtjevi.

Uprava ZGH prihvatila je pet zahtjeva radnika Čistoće, no radnici još traže povećanja koeficijenata na 1,8 za najniže plaćene radnike i na 2,4 za vozače, dok to Uprava ne prihvati radnici tvrde da se neće vratiti na posao.

Vić je na HRT-u naveo je da je uprava 28. prosinca donijela jednostranu odluku da se ide u povećanje materijalnih prava s 1. siječnja. “Radnici su već u siječnju dobili povećanje. 990 eura je prosjek za komunalnog radnika, a 1240 eura za vozača”, rekao je Vić.

Kazao je kako ni jedna posada kamiona Čistoće ne ide u neispravnom vozilu. “Pozivamo na zdrav razum i da se počne što prije razgovarati o zahtjevima koji nisu nešto što već nije predočeno upravi i nije nešto što je ona odbila. Moramo reći da je uprava cijelu prošlu godinu pregovarala oko novog kolektivnog ugovora. U jednom trenutku je došlo do razmimoilaženja između koncepata kako bi se ostvarila materijalna povećanja i da radnici ne trpe i ne čekaju”, naglasio je Vić.

Komentirajte prvi

New Report

Close