Savjet za nacionalne manjine najoštrije osudio izjave Zdravka Mamića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2013. u 18:11
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske najoštrije osuđuje “neprimjerene, neprihvatljive i nedopustive” istupe javnog govora mržnje.

Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske najoštrije osuđuje "neprimjerene, neprihvatljive i nedopustive" istupe javnog govora mržnje izvršnog predsjednika Nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića vezane za nacionalnu pripadnost ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, priopćeno je iz Savjeta.

"Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske očekuje da svaki građanin i građanka Republike Hrvatske koja u svojim javnim istupima diskreditira i diskvalificira ljude po nacionalnoj, konfesionalnoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, snosi sankcije sukladno Zakonu o suzbijanju diskriminacije", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer. "Ovakvim javnim govorom mržnje te prebrojavanjem krvnih zrnaca bilo kojeg građanina Republike Hrvatske ne može se dovesti u pitanje odlučna politička volja da se u Republici Hrvatskoj jača i afirmira politika prava nacionalnih manjina, suživota, tolerancije, multikulturalizma, multikonfesionalnosti te uvažavanja drugih i drugačijih", ističe se u priopćenju.

Napominje se da je riječ o Mamićevim izjavama u emisijama ZooM Televizije Z1 14. ožujka 2013. godine, kao gosta novinara Tihomira Dujmovića, te na Soundset Plavom radiju danas, 15. ožujka 2013. Mamić je među ostalim rekao da Jovanović "ima krvna zrnca predodređena da mrzi sve hrvatsko", da "kao Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj" i sl.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close