Saudijci žele uvoziti pitku vodu iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2017. u 10:04
Foto: Borna Filić / Pixsell

Kako je Hrvatska bogata s vodom zainteresirani smo i za uvoz pitke vode iz Hrvatske – rekao je Abdullah Humud Al Harbey.

Izaslanstvo Savjetodavne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije, tamošnjega parlamenta, u okviru programa posjeta Hrvatskoj (Zagreb, Plitvička jezera, Rijeka, Vukovar), posjetilo je Vukovar. Razgledali su Gradski muzej, a voditelj izaslanstva dr. sc. Abdullah Humud Al Harbey, kaže da žele sagraditi najveći svjetski muzej islama pa su im dobro došla i iskustva obnove vukovarskoga muzeja koji je najbolji u Europi.

– Nama je drago da smo u Vukovaru i mi smatramo Hrvatsku da je ona naša druga zemlja, odnosno domovina. Mi smo jedna skupina članova Savjetodavne skupštine koja je došla u posjet Hrvatskoj. Jedan od projekta vizije “20-30” jest gradnja svjetskog muzeja islama, gdje će nam dobro doći iskustva obnove vukovarskog muzeja. Kako je Hrvatska bogata s vodom zainteresirani smo i za uvoz pitke vode iz Hrvatske – rekao je Abdullah Humud Al Harbey.

Kako piše Glas Slavonije, njihov je dolazak organizirala Hrvatsko-saudijska skupina prijateljstva čiji je predsjednik Predrag Matić, saborski zastupnik.

– Kroz četiri dana, koliko su u posjetu Hrvatskoj, potrudili smo se pokazati im ono najbolje od Hrvatske. Bili smo na Plitvičkim jezerima, vidjeli smo Rijeku i Opatiju, i sad smo u Vukovaru. Oni malo znaju o nama kao i mi o njima, ali nakon ove posjete doći će do bolje suradnje. Prije svega, tu se misli na gospodarsku suradnju jer potencijali Hrvatske su veliki, a isto tako znamo da i oni mnogo toga mogu ponuditi nama – rekao je Matić.

Prema riječima Hania Abdullaha Mominaha, veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u Hrvatskoj (nerezidentno; iz Bosne i Hercegovine) ovaj posjet će biti snažan vjetar u leđa u gospodarskim odnosima.

Komentirajte prvi

New Report

Close