Satnica je čak 10 eura, ali ovaj posao gotovo nitko u Hrvatskoj ne želi raditi

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2023. u 09:51
Foto: Pixabay

Turistička sezona je pred vratima, a s turističkom sezonom raste i potražnja za radnicima. Nitko ne želi čistiti apartmane niti za 10 eura po satu.

“Bez sobarice, kuharice, konobara hotel ne može funkcionirati, bez mene može, ali bez sobarice ne. Vi radniku trebate dati sve ono što svaki čovjek zaslužuje. Ugodnu plaću, ugodno radno mjesto, dobru atmosferu”, jasan je Domagoj Grgić, direktor hotela.

Zato su se za sezonu ekipirali. Oni koji nisu traže na sve strane. Društvene mreže zatrpane su oglasima, ali i komentarima, piše Dnevnik.hr.

“Tražim čistačicu za sobe u Splitu. Šest soba radi se od 10 sati svaki dan. Četiri do pet sati rada, plaća 5000 do 6000 kuna u eurima”, samo je jedan od njih, a takvi oglasi nerijetko pokrenu žustre rasprave u komentarima.

“U Labinu i Rabcu 100 kuna jedan sat pa ti vidi računicu”, poručuju jedan korisnik. “Jel’ vas sram ponuditi takvu plaću za toliki posao”, dodaje drugi.

Da je posao još uvijek degradiran, govori Ivana Klobučar, vlasnica obrta za čišćenje. Radnike se teško nađe. Svi bi, kaže, radili “na crno”. Ima dvije zaposlenice. Čiste od ureda, zgrada do igraonica. Apartmane više ne.

“Svi misle da znaju čistiti, no nije to baš tako. Uhvatiš se u koštac kad moraš u četiri apartmana u tri do četiri sata očistiti svaku šalicu, vilicu, žlicu. Nema, sve mora biti besprijekorno i onda shvatiš koliko je meni ženskica reklo ja ne mogu, ja sam umorna, ja sam na rubu živaca”, poručuje Klobučar.

Posao čistača je u top 10 najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close