Saša Lončar još kratkih rukava za stari dug Agrokora

Autor: Suzana Varošanec , 30. listopad 2017. u 14:18
Lončar je vlasnik HG Spot Informatike/ Boris Ščitar/VL/PIXSELL

‘Nisam dobio ništa, ali vjerujem u lex’, kaže poduzetnik kojem nije isplaćena ni kuna potraživanja od Tiska za isporučene e-cigarete. Vlasnik HG Spot Informatike kaže da se grozi političkih manipulacija cijelog slučaja.

HG Spot Informatika jedan je od rijetkih Agrokorovih dobavljača kojem dosad nije sjela na račun ni kuna starog duga od isplata u prvoj i drugoj tranši, iako dosad ukupno isplaćen novac iznosi više od 400 milijuna eura.

Da je saldo za ovu tvrtku još uvijek nula potvrdio nam je vlasnik i direktor Saša Lončar koji je u telefonskom razgovoru istaknuo svoje uvjerenje da će se to pitanje uskoro riješiti. Gdje je zapelo, trenutačno je nepoznanica, no iz Tiska se neslužbeno doznaje da se čeka odobrenje Nadzornog odbora ovoga tjedna. Lončar time nije razočaran, a izražava podršku lexu Agrokor jer postupak koji je u tijeku i po njegovom mišljenju od presudnog je značaja za tisuće dobavljača.

No, ne skriva razočaranje dijelom političkih struktura čije rasprave, po njemu, pokazuju da se vodi briga o vlastitim interesima i bez razumijevanja za probleme u gospodarstvu.  "Puno teže se posluje otkad je izbio slučaj Agrokora, no da nije donijet lex, to bi bilo nemoguće", tvrdi pitajući se kako to svim političarima nije jasno. U ovom slučaju radi se o starom dugu Tiska preko kojeg Lončareva tvrtka plasira e-cigarete i tekućinu, a o kojem se, iznosu radi nismo doznali. S tim proizvodima drže oko 80 posto našeg tržišta maloprodaje.

"Iznos duga nije takav da bi nas ugrozio. Tvrtka uredno funkcionira te će u 2017. ostvariti pozitivan rezultat na razini kao i lani", kaže Saša Lončar dodajući da to znači oko 2 milijuna kuna. U posljednje tri godine ova je tvrtka prošla intenzivnu fazu reinvestiranja dobiti tako da temeljni kapital danas premašuje 3 milijuna kuna. Lani su otvorene tri nove poslovnice, a ukupni prihodi u 2016. veći su oko 60% u odnosu na 2015. i iznosili su 160 milijuna kuna. Stalno zapošljavaju više od 70 radnika, no Lončar najavljuje nova zapošljavanja u funkciji nekoliko novih projekata koje će iduće godine razvijati.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zdravo, trebate li zajam uz nisku kamatu od 5%? Jeste li odbijeni bankovne zajmove jer nemate nikakvih kolaterala ili imate loše kreditne? Jeste li umorni od stresova banaka? Onda ste na pravom mjestu kontaktirajte nas sada putem e-maila (josefinavaleraloanfirm@gmail.com)

New Report

Close