Sanacijska uprava Jadranske banke očitovala se o uhićenjima

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2017. u 11:46
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Policija je priopćila kako u suradnji sa županijskim tužiteljstvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci.

Sanacijska Uprava Jadranske banke, njena predsjednica Nensi Marin i članica Vedrana Šarić ogradile su se u u srijedu od troje djelatnika te banke, koje je jučer policija uhitila zbog sumnje u gospodarski kriminal, ističući kako nedjela za koja se sumnjiče nemaju nikakve veze s postupkom sanacije niti Sanacijske uprave.

 "Djelatnici su osumnjičeni za kaznena djela u razdoblju kada su vodili poslovanje banke, a koje je prethodilo otvaranju postupka sanacije nad bankom 9. listopada 2015. godine. Dosadašnji postupak sanacije u potpunosti se odvija sukladno relevantnoj zakonskoj regulativi te će na isti način biti i dovršen", priopćile su Marin i Šarić.

 Navode da Sanacijska uprava u potpunosti podupire nadležna državna tijela u kriminalističkom istraživanju, koje se provodi u suradnji sa Županijskim Državnim odvjetništvom u Šibeniku, te ističu da banka uredno i bez ikakvih poteškoća posluje i pruža usluge svim svojim klijentima.

 Šibenska policija je zbog sumnje u gospodarski kriminal u utorak uhitila Ivu Šinka, bivšeg predsjednika Uprave Jadranske banke, te članove tadašnje Uprave Mariju Trlaja i Mirka Goretu, kao i  građevinskog poduzetnika iz Čakovca Nikolu Žnidarića.

 Policija je priopćila kako u suradnji sa županijskim tužiteljstvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci.

 Očekuje se da će osumnjičenici tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedeni Županijskom državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close