Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Salmonela u pilećim filetima iz Poljske

Autor: Poslovni.hr/Hina
20. lipanj 2017. u 16:00
Podijeli članak —
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Uzorkovanje je provedeno u registriranom objektu Mesnica R-6537, Marmontova aleja 6, Karlovac, subjekta u poslovanju s hranom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u utorak potrošače da je prilikom monitoringa hrane životinjskog podrijetla u svježem mesu peradi – Svježi pileći fileti, klasa A, podrijetlom iz Poljske, utvrđena bakterija Salmonella spp.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Uzorkovanje je provedeno u registriranom objektu Mesnica R-6537, Marmontova aleja 6, Karlovac, subjekta u poslovanju s hranom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u utorak potrošače da je prilikom monitoringa hrane životinjskog podrijetla u svježem mesu peradi – Svježi pileći fileti, klasa A, podrijetlom iz Poljske, utvrđena bakterija Salmonella spp.

Uzorkovanje je provedeno u registriranom objektu Mesnica R-6537, Marmontova aleja 6, Karlovac, subjekta u poslovanju s hranom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac.

Proizvođač spornog proizvoda je Animex Foods Sp. z o.o. sp.k., Morliny 15, Ostroda, Oddzial w Opolu, ul. Drobiarska 4, Opole, Poljska, odobrenog broja PL16610501WE.

Proizvod, Svježi pileći fileti, klasa A, LOT 6350079084, s rokom valjanosti do 9. 6. 2017. godine, više se ne nalazi na tržištu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, treba se pridržavati dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, treba dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 stupnjeva Celzijevih u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

Autor: Poslovni.hr/Hina
20. lipanj 2017. u 16:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close