‘Sadašnjih 22.000 vezova je nedovoljno’

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2019. u 22:00
Nastupaju i najjači hrvatski brodograditelji/ Robert Anić/PIXSELL

Otvoren najveći sajam plovila u desetljeću, uz još četiri specijalizirana.

U srijedu su na Zagrebačkom velesajmu otvorena četiri specijalizirana sajma, među kojima i 28. “Nautika”, najveća u ovom desetljeću, koja je privukla više od 300 izlagača iz 29 zemalja.

Uz Nautiku, u terminu od 20. do 24. veljače održavaju se i Hotel& Gastroteh, međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme, Dani lova i ribolova kao i Festival maslina.

Ministar turizma Gari Cappelli na otvorenju je rekao kako je dobro što se predstavljaju posebni oblici turizma kao što su lov i ribolov, a posebno nautika, jer je Hrvatska, istaknuo je, velesila u čarter turizmu budući da je 40-ak posto svjetske čarter flote u Hrvatskoj.

Dodao je da smo lani imali više od tri milijuna noćenja u čarteru, i više od pola milijuna nautičkih gostiju. “Uvidjeli smo važnost nautičkog turizma, osmislili posebne vidove financiranja i promocije za njega i na taj će način Hrvatska biti jedan od predvoditelja nautike, čartera”, rekao je ministar turizma.

Ističe da se se velik broj noćenja u pred i posezoni ostvaruje upravo u nautici, no da sadašnjih 17.000 vezova u moru i 5000 na suhom vezu Hrvatskoj nije dovoljno.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić kazala je da na ova četiri sajma u 10 paviljona sudjeluje 450 izlagača iz 32 zemlje. Očekuje više od 30.000 posjetitelja.

“Ovo je najveći sajam nautike u ovom desetljeću. U odnosu na lanjski veći je 8%, 11% je više izloženih plovila, ukupno ih je 280. Imamo dvije svjetske premijere, tri europske i 11 hrvatskih”, naglasila je Tomšić.

Komentirajte prvi

New Report

Close