Saborski zastupnik najavio poskupljenje struje i do 20 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. srpanj 2017. u 08:26
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

“U 2018. godini kada neće biti izbora dočekat će nas povećanje i poskupljenje struje od više desetaka posto, možda negdje i do 20 posto”, smatra Maras.

Saborsku raspravu o izvješću o uredbama koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, SDP-ov zastupnik Gordan Maras iskoristio je u četvrtak u Hrvatskom saboru kako bi ustvrdio da nas vjerojatno čeka povećanje cijene električne energije u 2018. godini.

 Uredba o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji donosi se kako bi se prolongiralo za godinu dana donošenje pravilnika koji će za građane značiti povećanje cijene električne energiije za do 20 posto, kazao je Maras i najavio da Klub SDP-a to neće podržati.

 "Sve je u svrhu toga da se u izbornoj godini 2017. ne desi ništa. Ali zato u 2018. godini kada neće biti izbora dočekat će nas povećanje i poskupljenje struje od više desetaka posto, možda negdje i do 20 posto", smatra Maras.

 Smatra da je Vlada trebala te izmjene poslati u redovitu proceduru kako bi se one raspravile u Saboru i javnost upoznala s njima.

 "Ili Vlada nije htjela raspravu o tim zakonima pred hrvatskom javnošću i Hrvatskom saboru ili su htjeli nešto sakriti ili su određene stvari zaboravili i htjeli su to popraviti na brzinu što govori o aljkavosti i nepripremljenosti predlagača", ustvrdio je.

 Predloženom uredbom produljuje se propisana obveza opskrbljivača električne energije da preuzmu električnu energiju povlaštenih proizvođača od operatora tržišta električne energije do 31. prosinca 2017. godine po reguliranoj cijeni koja iznosi 0,42 kuna po kWh.

 Klubovi zastupnika u poslijepodnevnoj raspravi podražili su konačni prijedlog izmjena Zakona o udrugama kojima udruge više neće imati obvezu propisivati u statutu izgled pečata što će doprinijeti uštedama u procedurama koje u praksi zahtijevaju upotrebu pečata.

 Podržali su i konačne izmjene Zakona o osobnom imenu kojima se on usklađuje s Obiteljskim zakonom i Zakonom o životnom partnerstvu.

 Zastupnici su poduprli i odluku o razrješenju Dražena Bošnjakovića iz članstva u Državnoodvjetničkom vijeću budući da je imenovan ministrom pravosuđa.

 Nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Živog zida Ivan Pernar je upozorio na sve veći broj deložacija. "Oglasna ploča Općinskog suda u Zagrebu puna je  ovršnih predmeta nad nekretninama", rekao je i ustvrdio da je riječ o sustavnom problemu koji vodi u propast.

 Zasjedanje Sabora nastavlja se u petak.

Komentari (5)
Pogledajte sve


Odlično. Važno je da HEP ne bude ispod milijarde kuna zarade.

+ dvije privatnim kooperantima

Odlično. Važno je da HEP ne bude ispod milijarde kuna zarade.

Romel, 07.07.2017. u 09:56
povećanje cijene električne energiije za do 20 posto

Čemu skromnost? Zašto ne povećati cijenu 50% ?
I PDV na 49% ?

Neka neka samo udri po bagri kad bagra neće na izbore rušiti crvene i plave nego puštaju uhljebe i rođe da se drže vlasti pa neka bude.

New Report

Close