Sabini Škrtić energetika, a Radošu industrija

Autor: Marija Brnić , 17. srpanj 2014. u 11:47
Sabina Škrtić dosad je bila nadležna za industriju/PIXSELL

Promiješane dužnosti i nadležnosti u vrhu Ministarstva gospodarstva.

Gotovo tri mjeseca nakon odlaska iz Ministarstva gospodarstva pomoćnice ministra za energetiku i rudarstvo Jelene Zrinski Berger, vođenje tog važnog sektora   dobiva novu čelnu osobu.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rješenje je pronašao unutar samog Ministarstva – na tu poziciju postavlja svoju dosadašnju pomoćnicu za industriju, investicije i konkurentnost Sabinu Škrtić. Kao ni prethodnica, Sabina Škrtić također dosadašnju karijeru nije gradila u energetici – startala je kao stručni suradnik u financijama u osiječkoj Saponiji, a potom odlazi u Adris Grupu, kao korporativna direktorica upravljanja ljudskim potencijalima. Prije dolaska u Ministarstvo gospodarstva bila je direktorica upravljanja ljudskim resursima, te zamjenica rukovoditelja proizvodnje programa na HRT-u.

U mandatu u Ministarstvu gospodarstva istaknula se preuzimanjem vođenja i reogranizacije Hrvatske gospodarske komore nakon uhićenja Nadana Vidoševića, kao i izradom prijedloga strategije industrijskog razvoja. Neslužbeno se saznaje i da bi Sabinu Škrtić mogao naslijediti voditelj tima za izradu industrijske strategije Tomislav Radoš, a o toj kadrovskoj križaljci u Ministarstvu gospodarstva danas bi se trebala očitovati Vlada. 

Komentirajte prvi

New Report

Close