S tržišta se povlači devet proizvoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2020. u 13:44
FOTO: GettyImages

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je na svojim internet stranicama objavilo da se s hrvatskog tržišta povlači devet sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivnih tvari klorpirifos i klorpirifos-metil.

Provedbenim uredbama Komisije EU, o neproduljenju odobrenja aktivnih tvari klorpirifos i klorpirifos-metil, koje su stupile na snagu 16. siječnja ove godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registracije sredstvima za zaštitu bilja koja sadržavaju aktivne tvari klorpirifos i klorpirifos-metil.

Sredstvima za zaštitu bilja, na osnovi aktivnih tvari klorpirifos i klorpirifos-metil, koja se na tržištu Hrvatske nalaze pod trgovačkim nazivima Dursban E-48, Nufos, Kentaur 5 G, Nurelle D, Chromorel-D, Pyrinex 48 EC, Pyrinex 250 CS, Reldan 22 EC i Daskor 440, temeljem navedenih uredbi, ukinute su registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 16. veljače, navodi se u priopćenju.

Također se ističe da je sukladno rješenjima o ukidanju registracija, na tržištu Republike Hrvatske dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha navedenih sredstva za zaštitu bilja do 16.  ožujka a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 16. travnja ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close