S novim softverom za praćenje potrošnje uklanjaju rizik od šteta

Autor: Lucija Špiljak , 04. svibanj 2021. u 21:59
Filip Olujić, direktor DataBoxa, najvećeg privatnog podatkovnog centra, kaže da s rješenjem Schneider Electrica dobivaju sve pravovremene informacije/PD

Databox je ovom implementacijom na vrijeme spriječio bilo kakve vrste štete na imovini, odnosno ugroženost ljudskih života.

DataBox, najveći privatni podatkovni centar u Hrvatskoj, prvi je kod nas implementirao EcoStruxure Facility Expert, novo softversko rješenje kompanije Schneider Electric. U DataBoxu će ga koristiti za praćenje potrošnje energije, te za konstantno praćenje temperature dovodnih priključaka srednjenaponskog bloka s mogućnošću alarmiranja u realnom vremenu. Databox je ovom implementacijom na vrijeme spriječio bilo kakve vrste štete na imovini, odnosno ugroženost ljudskih života.

“Zahvaljujući ovom softveru, dobivat ćemo pravovremene informacije i upozorenja o radu sustava, te ćemo ih moći dubinski analizirati uz relevantne podatke, gdje god se nalazili. S ključnim informacijama, dostupnim na dodir prsta, možemo odlučiti hoćemo li se uputiti na lokaciju ili odgoditi intervenciju do idućeg posjeta. Tako možemo predvidjeti potrebe za održavanjem pogona ili pak samo pojedinog dijela opreme, a sve kako bismo izbjegli neugodna iznenađenja. Za mnoga tehnološka rješenja ranije smo morali kombinirati i koristiti više rješenja različitih proizvođača kako bismo bili sigurni da su sve komponente najbolje što nam tržište može u tom trenutku ponuditi. Kod kompanije Schneider Electric to nije slučaj jer su u mnogim svojim rješenjima ispred konkurencije, a posebno u segmentu automatizacije i digitalnih rješenja”, rekao je Filip Olujić, direktor DataBoxa.

Komentirajte prvi

New Report

Close