S-Leasing i HAMAG Invest potpisali sporazum o suradnji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. veljača 2013. u 12:48
Guliver/Thinkstock

Minimalni postotak jamstva je 10 posto od odobrenog financiranog iznosa.

Erste&Steiermaerkische S-Leasing i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest) potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji kojim S-Leasing postaje sudionik jamstvenih programa za financijski leasing HAMAG Investa, namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima. Taj jamstveni program namijenjen je nabavi novih strojeva, opreme i gospodarskih vozila putem leasinga, priopćeno je iz S-Leasinga.

Poduzetniku se za izdavanje jamstva ne naplaćuje dodatna naknada, a uvjeti financiranja povoljniji su od prosječnih, tržišnih uvjeta. Pritom, vlastito učešće poduzetnika mora biti najmanje u visini poreza na dodanu vrijednost (20 posto od vrijednosti investicije s PDV-om), a od preostalog, financiranog iznosa, HAMAG Invest jamči S-leasingu za maksimalno 50 posto neotplaćene glavnice, odnosno do maksimalno 1,5 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Minimalni postotak jamstva je 10 posto od odobrenog financiranog iznosa. Sporazum su potpisali članovi Uprave S-Leasinga Ruža Ercegović i Darko Urukalović, a u ime HAMAG Investa predsjednik Uprave Darko Liović te članovi Uprave Martina Jus i Goran Becker. Jamstvo HAMAG Invest-a omogućit će S-Leasingu lakše, brže i jednostavnije financiranje malih i srednjih poduzetnika koji kreću u smjeru obnove ili proširenja proizvodnih ili transportnih kapaciteta, kazala je Ercegović.

Napominje kako im se ove godine otvara ogromno europsko tržište, ali na njemu će uspjeti samo oni koji će se uspjeti dobro pozicionirati cijenom, kvalitetom, a ponekad i garantiranom minimalnom količinom. Pritom su novi strojevi, oprema i gospodarska vozila definitivno nužnost, istaknula je. Kroz program izdavanja jamstava za financijski leasing, želja je posebno potaknuti investicije malih i srednjih poduzetnika u opremu, alate i strojeve specifičnih namjena za proizvodnju ili pružanje posebnih usluga koje bi doprinijele ukupnom razvoju našeg gospodarstva, kazao je Liović.

Posebna pogodnost ovog programa je neplaćanje dodatne naknade za izdavanje jamstva, povoljnije kamatne stope, kao i mogućnost financiranja malih i srednjih poduzetnike kojima, zbog nedostatka vlastitog učešća i dodatnih kolaterala, do sada financijski leasing za opremu, strojeve i gospodarska vozila nije bio dostupan.

Komentirajte prvi

New Report

Close