S 80 digitalnih usluga u Bjelovaru misle uštedjeti 30 posto na troškovima

Autor: Ivona Ćuk/VL , 24. rujan 2019. u 21:59
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak PATRIK MACEK/PIXSELL

Odsad gradska uprava ima 15 digitalnih usluga, a za dva mjeseca imat će ostale, uvodi ih IN2.

Potpuna digitalizacija, izbacivanje papira iz svakodnevne upotrebe, otvorenost prema građanima i olakašano obavljanje posla za radnike gradske uprave. Sve to je od jučer službeno postao grad Bjelovar čiji je gradonačelnik Dario Hrebak predstavio kako će funkcionirati, kaže, prvi digitalni grad u Hrvatskoj. Njegova ideja otprije gotovo dvije godine ostvarila se uz pomoć Microsofta Hrvatska, IN2 i Libusofta. “U gradu više nikad neće biti izgubljenih predmeta, nema praznog hoda i više nitko neće ovisiti o raspoloženju zaposlenika gradske uprave.

Postali smo brzi i učinkoviti i gotovo svaka radnja je nadomak klika miša”, objasnio je gradonačelnik Hrebak. Na svečanosti u Gradu jučer je ta usluga pokazana na primjeru prvoga digitaliziranog upisa novorođenčeta čiji je otac iz svoga doma jednostavim ispunjavanjem obrasca na računalu predao zahtjev koji je uspješno proveden. “Zahvaljujem svim partnerima, a posebno moram pohvaliti i djelatnike Grada koji su ozbiljno prionuli na posao. Kao moderno društvo 21. stoljeća ne možemo graditi na starom potrošenom modelu. Ovaj je sustav precizan, baziran na Microsoftovu servisu”, kazao je Hrebak dodavši kako gradska uprava odsad ima 15 digitalnih usluga.

No, tvrtka IN2 već je implementirala njih 80 koje će biti potpuno dostupne kroz dva mjeseca. Sve ovo za upravu znači uštedu od 30%. “Nadam se da ćemo i dalje hvatati priključak s gradovima u EU. Postat ćemo mali učinkoviti servis na usluzi građanima, koji time želi privući poduzetnike”, zaključuje Hrebak.

Komentirajte prvi

New Report

Close