Ryanair ‘uvodi’ Kanare i cilja tri milijuna putnika u RH

Autor: Poslovni dnevnik , 13. rujan 2023. u 07:00
U redovima irskog avioprijevoznika očekuju da bi idućih nekoliko godina u Zagrebu mogli operirati s 5-6 zrakoplova/M. Prpić/PIXSELL

McGuiness kaže da se promet nakon pandemije vraća te da će Ryanair tijekom zimskog reda letenja u Zagrebu imati tri zrakoplova.

Ryanair će u zimskom redu letenja s 19 linija povezivati Zagreb s europskim odredištima od kojih je jedna nova, i to za Kanare, pri čemu očekuje rast broja putnika u odnosu na lanjsku zimsku sezonu, rekao je komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness.

Očekuje da bi idućih nekoliko godina Ryanair u Zagrebu operirao s 5-6 zrakoplova te mogao dosegnuti pet milijuna putnika na godinu.

McGuiness kaže da se promet nakon pandemije vraća te da će Ryanair tijekom zimskog reda letenja u Zagrebu imati tri zrakoplova. Tvrdi da kompanija u Zagrebu neizravno podržava više od tisuću radnih mjesta, a 90 izravno (pilote, kabinsko osoblje, inženjere).

Iznio je da je kompanija u fiskalnoj godini od travnja 2022. do kraja ožujka 2023. u i iz Zagreba prevezla 1,2 milijuna putnika ili 22% više nego u prethodnoj fiskalnoj godini, a sličan rast očekuje i u tekućoj godini. Prva tri odredišta s kojima Ryanair povezuje Zagreb prema njegovim su riječima London Stansead, Bergamo i Dublin.

Osim planova za zimski red letenja za Zagreb s 19 linija, od kojih je nova za Kanare, McGuinness je najavio i povećanje broja letova na postojećim linijama za Basel, Dublin, Goteborg, Malagu, Maltu, Memmingen i Paris Beauvais.

Iako je to ranije najavljivano kao mogućnost, Ryanair ove godine još neće zimi letjeti za Zadar. Ukupno za Hrvatsku vjeruje da bi u tekućoj fiskalnoj godini mogli doći do brojke od tri milijuna putnika.

Na pitanje o suradnji sa ZL Zagreb i naknadama koje plaćaju, kazao je da su zadovoljni, iako svako povećanje naknada utječe na troškove, koje Ryanair nastoji što više minimizirati.

Komentirajte prvi

New Report

Close