RWE u portfelj dodao još 5000 kućanstava

Autor: Darko Bičak , 10. prosinac 2018. u 21:59
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Nakon što su od HT-a preuzeli biznis sa strujom, sada je napravljena akvizicija i tvrtke 220V.

RWE Hrvatska, drugi po veličini opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, preuzeo je s početkom prosinca 5000 kupaca iz kategorije kućanstva od opskrbljivača 220V. Ovo je druga RWE-ova akvizicija na tržištu električne energije u 2018., nakon što je nedavno preuzeo portfelj Hrvatskog Telekoma.

Kako ističu iz te, matično njemačke tvrtke, RWE danas opskrbljuje gotovo 200.000 kućanstava i poslovnih korisnika u Hrvatskoj plinom, električnom energijom i brojnim E+ proizvodima za smanjenje potrošnje energenata i ostvarivanje značajnih ušteda.

Tvrtka razvija i vlastitu plinsku mrežu putem akvizicija lokalnih distributera plina pa je, tako, u ovoj i prošloj godini RWE uspješno preuzeo tvrtke Montcogim-plinara, Koprivnica plin i Koprivnica Opskrba.

“RWE Hrvatska dokazuje da je snažna i otporna kompanija. Unatoč nepovoljnim tržišnim uvjetima u Hrvatskoj i Europi, nastavljamo rasti – i organski i putem akvizicija. Svim našim kupcima nudimo usluge i proizvode koji im omogućuju da ostvare konkretne pogodnosti i uštede u svojim kućanstvima i tvrtkama“, rekao je Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske. Sama tvrtka 220V osnovana je 2014., a u javnosti se reklamirala strujom koja je 6% do 30% jeftinija od HEP-a. Lani su ostvarili prihod od 18,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close