Ruski milijarder spreman prodati dubrovački hotel, zainteresirani američki, francuski, ali i domaći investitori

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2020. u 11:43
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nije ovo prvi put da Amerikanci pokazuju interes za dubrovačkim hotelom izgrađenim 1985. godine.

Nakon što osam godina nije uspio na mjestu ratom uništenog hotela Belvedere realizirati novu investiciju čini se da se ruski milijarder Viktor Vekselberg malo umorio te da bi Belvedere mogao prodati nekom novom investitoru.

Ovih dana investitori iz SAD-a posjetili su gradonačelnika Matu Frankovića jer su zainteresirani u Dubrovniku otvoriti hotel s pet zvjezdica, piše Dubrovački dnevnik.

Odnosno, obnoviti stari Belvedere, kompleks za koji je Vekselberg imao planove rušenja kako bi na njegovom mjestu sagradio novi, ali luksuzniji hotel po idejnom rješenju arhitektonskog ureda 3LHD-a.

Kako je za Jutarnji list izjavio gradonačelnik Mato Franković, njega je u četvrtak posjetila delegacija renomiranog američkog hotelskog lanca, zainteresirana obnoviti Belvedere.

‘Oni su stigli s vizualima rekonstrukcije i studijama, ali prvo su željeli vidjeti kako projekt stoji prostorno-planski, odnosno provjeriti što se sve unutar tog područja može raditi. Zainteresirani su za rekonstrukciju postojećeg projekta, u postojećim gabaritima, a prednost je to što za projekt postoje i građevinska te uporabna dozvola, dok bi investitori trebali ishoditi dozvolu za rekonstrukciju’, rekao je Franković te vjeruje da je obnova Belvederea realna.

Kako doznaje Jutarnji od neslužbenih izvora, potencijalni američki investitori zasad navodno nisu započeli pregovore s vlasnikom Belvederea Viktorom Vekselbergom, a doznaju da su za projekt, osim Amerikanaca, zainteresirani francuski te domaći investitori.

Njihov izvor tvrdi kako se američka delegacija prethodno želi upoznati s kompletnom prostorno-planskom situacijom projekta, odnosno od gradske uprave dobiti informacije o tome koje bi vrste zahvata mogli raditi na prostoru tog hotela.

Nije ovo prvi put da Amerikanci pokazuju interes za dubrovačkim hotelom izgrađenim 1985. godine. Kroz nekoliko dražbi, interes za kupnju Belvederea iskazao je tako i američki hotelski lanac Hyatt International.

Također, oko su na Belvedere bacile grupacije KempinskiValamar i Rixos, britanska tvrtka Fenestra Village, francuski konzorcij BCC, kanadsko-švicarska grupacija Fairmont Hotels

Komentirajte prvi

New Report

Close