Rusi zainteresirani za siguran odmor u Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 08. travanj 2021. u 10:00
Aeroflot će do kraja rujna svakodnevno letjeti za Dubrovnik, Pulu i Split/SHUTTERSTOCK

Rusi mogu doći s negativnim PCR ili antigenskim testom, potvrdom da su imali Covid ili da su primili bilo koje cjepivo.

Uslijed korona krize, a u očekivanju što skorašnjeg oporavka turizma i ukupnoga gospodarstva, Hrvatska je obnovila izdavanje turističkih viza za ruske državljane.

Kako su objavili iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), hrvatsko veleposlanstvo u Ruskoj Federaciji je zaprimilo prve prijave, a na ruskom tržištu trenutačno vlada dobar interes za odmorom u Hrvatskoj.

Dodaju da će ruski nacionalni zračni prijevoznik Aeroflot od početka lipnja do kraja rujna svakodnevnim letovima povezivati Moskvu s Pulom, Dubrovnikom i Splitom.

Aeroflot trenutačno jednom tjedno prometuje između Moskve i Zagreba, a od svibnja će, kako se najavljuje, biti dostupan i drugi tjedni let, dok će usred ljetne sezone ta linija između dvaju glavnih gradova prometovati triput tjedno.

Među najavljenima su i letovi kompanije S7 iz Moskve za Pulu i Dubrovnik te aviokompanije Nordwind za Zagreb. Ti letovi odnose se na razdoblje od kraja travnja do kraja listopada.

Direktor predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička ističe da je na tržištu Rusije izražena potražnja za sigurnim ljetnim odmorom, te kako se među traženim destinacijama posebice ističe Hrvatska.

“U prilog budućim trendovima s ruskog tržišta svakako ide ponovno izdavanje viza za ruske građane, kao i novi granični režimi prema kojima Rusi u Hrvatsku mogu ući s negativnim PCR ili antigenskim testom, potvrdom da su preboljeli koronavirus, ali i što je najvažnije, potvrdom da su primili bilo koje cjepivo”, istaknuo je Ružička.

Iz HTZ-a naglašavaju da je dobra turistička pozicija Hrvatske u Rusiji potvrđena i tijekom nedavnog turističkog sajma MITT, kada je također iskazan velik interes za Hrvatskom i njenim destinacijama.

MIT od 15. do 17. ožujka bio je prvi turistički sajam u Rusiji koji se ove godine održao u klasičnom obliku – uz štandove i posjetitelje te stručne skupove i prezentacije.

“Iako je ovogodišnji sajam bio manji u odnosu na prethodne godine, interes izlagača i posjetitelja bio je iznimno velik što potvrđuje i podatak o pet tisuća posjetitelja koji su sajam obišli samo u prvom danu održavanja, te više od 1500 svjetskih tvrtki koje su se na sajmu predstavile”, kazao je Rajko Ružička, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close