‘Ruralni je razvoj manipulativni trik’

Autor: Poslovni dnevnik , 03. veljača 2015. u 21:59
Mijo Latin i Branko Hrg /Jurica Galoić/PIXSELL

Seljačka stranka i savez po Jakovini.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg optužio je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da je natječaj za mjere ruralnog razvoja njegov "predizborni manipulativni trik" jer je raspisan prije nego što je program mjera ruralnog razvoja (PRR) usuglašen i prije nego što će se moći koristiti.

"Za dvije mjere navodi se da rizik neprihvaćanja programa ne preuzima država ili ministarstvo nego sam prijavitelj. To znači da Jakovina ne vjeruje da će PRR biti usvojen", kaže Hrg i dodaje da je povjerenik EK za poljoprivredu Phil Hogan nedavno rekao da bi PRR mogao biti usuglašen u prvom tromjesečju. Očito nije usuglašen, možda su dogovorena pojedina poglavlja, ali program se ne može usaglašavati parcijalno, rekao je Hrg ustvrdivši kako je HSS protiv toga da država bježi od rizika i prebacuje ga na one koji bi od programa na kraju trebali imati koristi.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin smatra da je natječaj raspisan više u duhu predstojećih parlamentarnih izbora. "Javiti se mogu seljaci koji imaju prihod veći od 6000 eura, odnosno 8000 eura ako su voćari i povrtlari, iako je poznato da 60% OPG-a ostvaruje godišnju vrijednost proizvodnje manju od 4000 eura", upozorio je Latin. 

Komentirajte prvi

New Report

Close