‘Rotormanija’ zahvatila Zagreb: Nakon novog remetinečkog, grad dobiva još tri manja rotora

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2020. u 09:34
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Prava ‘rotormanija’ uhvatila je Grad, a nije to uopće loša ‘bolest’.

Grad Zagreb odlučio je raspisati natječaj za projektiranje još tri manja uz samo jezero i kompleks Bundeka. Točnije, mini rotore sagradit će na križanju Ulice Damira Tomljanovića Gavrana i Adamićeve, na silasku s Mosta slobode te na raskrižju Sajmišne ceste i Ulice Karla Metikoša.

Kako piše Večernji list, traže i koordinatora zaštite na radu tijekom rekonstrukcije i gradnje dijela Gračanske ceste s rotorom i parkiralištem, odmah preko puta donje stanice žičare, što je i četvrti kružni tok. Za peti – onaj na raskrižju Čavićeve, Vukomerca i odvojka Borongajske ceste, nabavu su zatvorili još krajem prošle godine, a gradnja se očekuje u ovoj. Usto, još jedan – šesti – planiraju Programom gradnje komunalne infrastrukture za 2020., i to onaj na raskrižju Remetinečka – Riječka – Cimermanova na Kajzerici.

Prava “rotormanija” uhvatila je Grad, a nije to uopće loša “bolest”, ako se pita prometnog stručnjaka Gorana Husinca, koji bi slično riješio problematična raskrižja gdje god ima mjesta za gradnju kružnog toka.

– Rotori su budućnost jer su neovisni o struji, a istodobno ubrzavaju prometni tok i jeftiniji su od semaforiziranog raskrižja – ne treba ih mnogo održavati, dok kod semafora treba svakodnevno kontrolirati elektroniku, svjetla i ostalo – govori Husinec, dodajući da su rotori bolji od semafora jer se na njima događa puno manje nesreća, a ako do njih i dođe, nisu toliko teške.

Komentirajte prvi

New Report

Close