Ron Brown gospodarski forum sredinom travnja u Osijeku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2015. u 13:19
Foto: Grgur Zucko / Pixsell

Gospodarski forum “Ron Brown”, koji će se sredinom travnju održati u Osijeku, bit će prilika za prezentaciju ovoga dijela Hrvatske u gospodarsko-poduzetničkom smislu, istaknuto je u petak na sastanku čelnika Osječko-baranjske županije i grada Osijeka s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj Kennethom Mertenom.

Gospodarski forum "Ron Brown", koji će se sredinom travnju održati u Osijeku, bit će prilika za prezentaciju ovoga dijela Hrvatske u gospodarsko-poduzetničkom smislu, istaknuto je u petak na sastanku čelnika Osječko-baranjske županije i grada Osijeka s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj Kennethom Mertenom.

Forum se organizira peti put, prvi put u Slavoniji, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), a na skupu u Osijeku očekuje se oko 200 sudionika, kazao je Merten.

Napomenuo je kako se "Brown forum" fokusira na pitanje ekonomskog rasta te potiče raspravu o tome kako potaknuti ekonomski razvoj, ne samo u Osijeku i Hrvatskoj, već regionalno i globalno.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako će skup biti prilika za predstavljanje potencijala ovoga područja, za moguća ulaganja u Županiji i gradu Osijeku.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ocijenio je kako će skup, na kojemu se očekuje dolazak eminentnih ulagača iz svijeta, ali i iz našega okruženja, pomoći jačanju blagih naznaka gospodarskog oporavka u gradu i Županiji.

Dodao je kako očekuje da će se na forumu raspravljati o tome kako ulagati u ovaj kraj i omogućiti što veće zapošljavanje te koje koristi to može donijeti, posebice za mlade, koji napuštaju ovo područje.

Na novinarski upit smatra li i dalje da je odlazak hrvatskog gospodarskog izaslanstva na gospodarski forum u Moskvi bio pogreška, veleposlanik Merten je kazao kako hrvatski prijatelji očito moraju samostalno donijeti odluke o tome što je najbolje za njihove poslovne interese. Rekao je kako je s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom vrlo blisko surađivao na velikom broju pitanja, ali smatra da, s obzirom na zbivanja u Ukrajini, trenutak za posjet nije bio idealan.

Komentirajte prvi

New Report

Close