Roglić objavio velike planove za poljsko tržište

Autor: Suzana Varošanec , 12. prosinac 2016. u 22:00
Branko Roglić uzvratio je dar veleposlaniku Macieju Szymanskom/J. G./PIXSELL

Vlasnik Orbica najavio i pomoć u plasmanu proizvoda poljske prerađivačke industrije u 18 zemalja gdje posluje.

Orbico u vlasništvu Branka Roglića, najveći europski distributer roba široke potrošnje, dobitnik je priznanja Republike Poljske za iznimna postignuća i doprinos u razvoju poljsko-hrvatske gospodarske suradnje, koje je Rogliću uručio poljski veleposlanik u RH Maciej Szymanski.

Nagrada je to koja dolazi nakon recentnih rezultata i brzog poslovnog rasta koji je ekspanzijom Orbica ostvaren u Poljskoj tijekom proteklih nekoliko godina: naime, sa 100 milijuna eura ulaganja Orbico je najveći ulagač iz JI Europe u Poljsku, gdje posluje s četiri preuzete tvrtke – Wella Professionals, Navo Grupa, Distribev i Optima Grupa, te s ukupno 1600 zaposlenika i 800 milijuna eura prometa u ovoj godini. Zahvaljujući na priznanju, Roglić je uzvratio posebnim darom – reprintom jednog od najstarijih molitvenika na hrvatskom jeziku, autora don Nikole Roglića, brata pradjeda vlasnika Orbica, a najavio je i nov plan za Poljsku.  

"Naš plan, pored jačanja distribucije u svim kanalima, biti će i pomoć u plasmanu proizvoda poljske prerađivačke industrije u preostalih 18 zemalja u kojima Orbico Posluje.  Posebno ćemo poticati razmjenu roba dviju prijateljskih zemalja, Poljske i Hrvatske. Na tom planu već imamo određene rezultate, koji će u budućnosti značajno rasti", kazao je Roglić.

U planu za daljnji rast u Poljskoj, kako doznajemo, zacrtano je u 2017. i milijardu eura prihoda, što predstavlja pola ukupnog prihoda do godine, koji se planira na razini grupacije u vrijednosti dvije milijarde. Pored Orbica nagrađeni su i Pol-Mot Holding, veliki proizvođač strojeva (Ursus) te električnih autobusa, koji je u našoj zemlji vlasnik hotela Lovran, zatim OT Logistics koji je nagradu dobio za ulaganje u Luku Rijeka (drži 21% dionica te je iza hrvatske države njezin najveći pojedinačni vlasnik) te tvrtka Dar Blue, poljsko-hrvatski joint venture za plantažu visokogrmne borovnice u Derezi financiran sredstvima EU koji se smatra odličnim primjerom suradnje u zajedničkoj proizvodnji hrane.

Komentari (2)
Pogledajte sve

IIspricavam se g Roglicu, tek sam kasnije vidjela da plasira proizvode na poljskom trzistu koji su prizvedeni kod nas. Ipak mislim da jednu firmicu osnuje kod nas da nasi ljudi imaju radna mjesta.
lp kusevec

Gospodine Roglicu, divim se vasim uspjesima, ja sam samo mali poduzetnik u minijaturi i sve sto sam ja i moja obitelj zaradili u tudini ulozili smo u Hrvatsku, samo zato da pomognemo gospodarskom rastu
cudim se vVama da od 18 firmi niste barem jednu pustili u pogon u u svojoj domovini Hrvatskoj pa makar i s gubitkom?

New Report

Close