Riviera Adria izbacuje Puljanku jer ne može čekati predstečaj i trpi štetu

Autor: Darko Bičak , 09. ožujak 2014. u 22:00
Puljanka tvrdi da je u svoje prodavaonice u Rivieri uložila više od pet milijuna kuna

Zoran Vencel, direktor Puljanke, tvrdi da nije bilo problema s opskrbom te najavljuje sudsku bitku.

Hotelijerska tvrtka Riviera Adria, kojom upravlja Valamar, odlučila je raskinuti ugovor s istarskim trgovačkim lancem Puljanka, koji je u njihovim turističkim objektima imao ukupno devet trgovina.

Iako ugovor traje do 2017., iz Riviere Adrije objasnili su kako su otkazali Puljanki zakup prodavaonica u kampovima i turističkim naseljima zbog kumuliranih dospjelih neplaćenih potraživanja od oko četiri milijuna kuna, nastalih najvećem dijelom tijekom prošle godine. "U postupku smo preuzimanja svojih prodavaonica kako bi se gostima u kampovima i naseljima osigurala propisana i očekivana usluga u turističkoj sezoni 2014. Primarno se to odnosi na osiguranje pravodobne i primjerene opskrbe, što Puljanka nije mogla vjerodostojno zajamčiti. Osobito ističemo izrazito kritičnu situaciju u opskrbi lani, što je i bio uzrok brojnih reklamacija gostiju, koje nisu upućene sama nama, već i njemačkom autoklubu ADAC, čije najviše priznanje nosimo, kao i uglednoj asocijaciji Leading Campings of Europe, čiji smo jedini hrvatski član", ističu u Rivieri. Puljanka, koja u sezoni ima 70-ak prodavaonica diljem Istre s oko 500 zaposlenih, lani je zapala u poslovne teškoće, što priznaju i u samoj tvrtki.

 

70trgovina

u Istri ima tvrtka Puljanka tijekom turističke sezone

Zoran Vencel, direktor Puljanke, ističe kako su tijekom 2013. ušli u proces predstečajne nagodbe, zbog čega je bilo manjih problema s opskrbom njihovih prodavaonica, no naglašava da one nikada nisu zatvrane zbog praznih polica. "Naša suradnja datira od 2009., a idućih se godina razvijala na obostranu korist. Sve do prošle godine uredno smo ispunjavali sve svoje obveze, a to planiramo činiti i ubuduće. Iako su u Rivieri Adriji isprva imali razumijevanja za naše probleme, nedavno su promijenili mišljenje i odlučili nasilno preuzeti naše prodavaonice. Pritom nisu poštovali propisanu proceduru i siguran sam da ćemo u idućih dvadesetak dana razriješiti problem i na ovaj ili onaj način uz sudski nalog ući u naš prostor", kaže Vencel. Dodaje da je Puljanka u svoje kapacitete u Rivieri uložila više od 2,5 milijuna kuna samo u građevinske radove, a još toliko je stajala i nova oprema. Iz Riviere pak ističu kako se Puljankin postupak predstečajne nagodbe previše oduljio te da je posve neizvjestan njegov ishod, pa ne mogu ulaziti u daljnji rizik takva poslovnog odnosa. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mogli bi uskoro Valamar posjetit dečki s Knežije…i Nobilo?? sve će to koordinirat novi vl. Puljanke, famozni CCS. Kako je samo taj izašao iz predstečajne, Nobilo bio “jamac” s 320 mil. kn – Savski Park istok ):

New Report

Close