Riječki RITEH energetski educira vlasnike zgrada

Autor: Darko Bičak , 17. srpanj 2014. u 13:35
Matija Rukavina

Riječka tvrtka RITEH, koja je specijalizirana za energetsko certificiranje, započela je i s projektom edukacije s ciljem ostvarivanja energetski učinkovitije Hrvatske.

Riječka tvrtka RITEH, koja je specijalizirana za energetsko certificiranje, započela je i s projektom edukacije s ciljem ostvarivanja energetski učinkovitije Hrvatske. Kako pojašnjava Matija Rukavina, direktor RITEH-a, s obzirom na to kako je sve veća pozornost usmjerena na energetsko certificiranje i zakon o energetskoj učinkovitosti,  tvrka je odlučila ulagati u edukaciju vlasnika i suvlasnika višestambenih zgrada, prezentirajući im mogućnosti koje im se nude kroz energetsku obnovu zgrada. RITEH u ovom projektu ima dobru suradnju s poslovnim bankama, koje  kroz programe namijenjene financiranju energetske učinkovitosti  nude kreditiranje višestambenih zgrada u kojem suvlasnici zgrada mogu ostvariti pravo na poticaje,  kojima je cilj poticanje razvoja energetske učinkovitosti u Hrvatskoj kao novoj članici Europske unije. 

"Mogućnosti sufinanciranja energetske obnove nudi Fond za zaštitu okoliša do 40 posto, a aktivno radimo i na tome da se u program bespovratnog sufinanciranja uključe i lokalne samouprave. Iznimno smo ponosni na ovaj projekt,  edukacijom na terenu ga predstavljamo suvlasnicima stambenih zgrada i upućujemo ih na mogućnosti koje su im ponuđene te se nadamo kako će ljudi prepoznati njegovu dugoročnu važnost", kaže Rukavina. Vlasnicima i suvlasnicima višestambenih zgrada RITEH nudi cjelokupno vođenje, tj. "ključ u ruke“ kroz proces energetske obnove, a takva suradnja se razvija zajedno s upraviteljima zgrada u cijeloj Hrvatskoj s kojima RITEH aktivno surađuje. Cilj edukacije vlasnika i suvlasnika višestambenih zgrada vezane uz energetsku obnovu jest da isti dobiju sve informacije i krenu u proces energetske obnove, te ostvare sva sufinanciranja koja im se nude kroz programe Fonda i lokalne samouprave, te kreditiranja koje omogućavaju poslovne banke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close