Ovo su najbolje bolnice u hrvatskoj

Autor: Večernji list , 09. studeni 2018. u 09:12
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovakvi programi praćenja kvalitete rada stimuliraju menadžment bolnica da se u svakodnevnom radu priklanja svjetskim standardima.

Riječka bolnica najuspješnija je hrvatska bolnica, akutni infarkt miokarda najbolje liječe na Rebru, a moždani udar u šibenskoj bolnici – najkraći je zaključak nakon kontrole i vrednovanja kvalitete te uspješnosti rada koje je u 26 hrvatskih bolnica provela Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Do ovakvog rezultata došlo se kontrolom prema pojedinim kriterijima za tri dijagnoze, dok je četvrta rang-ljestvica formirana prema općenitoj uspješnosti bolnica..

“Zadovoljni smo što je Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu s Ministarstvom zdravstva počela provoditi program poboljšanja kvalitete i djelotvornosti pružanja zdravstvenih usluga koji je financiran sredstvima zajma Svjetske banke. Ovakvi programi praćenja kvalitete rada stimuliraju menadžment bolnica da se u svakodnevnom radu priklanja svjetskim standardima. U ovom izvješću rangirani su samo neki elementi kvalitete koji se mogu pratiti i drago nam je da smo tako dobro ocijenjeni. Ovo priznanje bit će dodatni poticaj našim djelatnicima”, komentirao je prof. dr. sc. Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close