Ribić: Pravi protivnici reformi su Milanović i SDP

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. lipanj 2014. u 15:50
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Matica hrvatskih sindikata (MHS) ustvrdila je danas kako je SDP sa Zoranom Milanovićem na čelu pravi protivnik istinskih reformi.

Matica hrvatskih sindikata (MHS) ustvrdila je danas kako je SDP sa Zoranom Milanovićem na čelu pravi protivnik istinskih reformi koje bi koristile građanima, a ne predstavnicima financijskog kapitala iz zemlje i inozemstva, jer, kako tvrdi sindikat, premijer koji nema prijatelja u politici, podilazi svojim prijateljima i njihovim interesnim skupinama.

"Do sada nismo vidjeli niti jednu relevantnu reformu, niti reformu državne uprave, niti javnih poduzeća, niti sustava plaća, niti zdravstvenog sustava, sve što inače većina sindikata i poslodavaca zapravo podržava", priopćio je predsjednik MHS-a Vilim Ribić.

On je reagirao na jučerašnju Milanovićevu izjavu na Glavnom odboru SDP-a kako su on i Vlada zagovornici promjena i reformskih procesa, pri čemu je naglasio da se njemu i Vladi u tom naporu protive razne interesne skupine u zemlji koje žele zadržati postojeće stanje.

Ribić je ocijenio kako je jedina reforma koju Milanović shvaća i provodi je kresanje standarda građana, smanjivanje cijene rada i smanjivanje troškova za javne potrebe naroda – upravo onako kako ga savjetuju eksponenti krupnog kapitala, njegovi prijatelji iz prakse (Emil Tedeschi) i iz teorije (Boris Vujčić).

Sindikat navodi kako je opće mišljenje da su izostale najvažnije reforme u ovih dvije i pol godine i da ih vjerojatno u godinu i pol dana do izbora neće niti biti, ali ocjenjuje da razlog tome nije otpor otpora interesnih skupina u društvu već nespremnost i nesposobnost vladajuće garniture na čelu s premijerom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Normalno da SDP (stranka državnih parazita) ne žele reforme jer su preuzeli rođačko- stranački parazitski sistem koji HDZ uspostavio i ne žele ga promijeniti jer to nije u privatnom interesu njihovih članova.

New Report

Close