Američka vojska i FBI koriste usluge hrvatskog forenzičkog laboratorija

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2016. u 12:37
Foto: Thinkstock

Ne mogu dovoljno nahvaliti gospodina Dragana Primorca s kojim divno surađujem, poručio je Gerns.

Hrvatska ima jedan od najnaprednijiih forenzičkih laboratorija za analizu DNK u svijetu. Mnogi se slučajevi vezani i za američku vojsku i FBI obrađuju u Hrvatskoj i mi ih koristimo, izjavio je za HRT John Gerns, predsjednik Akademije forenzičkih znanosti SAD-a. 

Ta organizacija okuplja više od 7.000 članova iz svih 50 država SAD-a te Kanade i još 68 pridruženih država svijeta. Čine je znanstvenici, ali i liječnici, tužitelji, suci, odvjetnici, pripadnici vojnih i sigurnosnih službi. 

Govoreći o događajima 11. rujna i terorističkim napadima u Europi kazao je kako je kod sigurnosti najvažnija – razmjena informacija. A u komunikaciji ključni su ljudi i protok analitičkih informacija, poručio je Gerns koji se danas u Zagrebu susreće s najvišim političkim dužnosnicima te s glavnim državnim odvjetnikom.

Ne mogu dovoljno nahvaliti gospodina Dragana Primorca s kojim divno surađujem, poručio je Gerns. Nastavite sa sjajnim radom koji već radite u području forenzike. Hrvatski znanstvenici, posebice oni sa Sveučilišta u Splitu koji se bave analizom DNK vodeći su stručnjaci u svijetu po tom pitanju. Nadam se da će Hrvatska biti važan član naše akademije, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close