RH do kraja lipnja šalje EK svoje prioritete za financiranje

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2020. u 21:59
Ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak/MIROSLAV LELAS/PIXSELL

Europska komisija procjenjuje kako niti jedna od 27 država neće usvojiti i predati plan s prioritetima do kraja ožujka.

Hrvatska će do kraja lipnja poslati Bruxellesu svoje prioritete za financiranje iz fondova od 2021. do 2027, najavila je ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak.

Europska komisija zatražit će sljedeći tjedan od Hrvatske što hitnije slanje popisa prioritetnih područja za financiranje iz fondova od 2021. do 2027., na sastanku europske povjerenice za kohezijsku politiku Elise Ferreira s hrvatskom ministricom Tramišak.

Europska komisija procjenjuje kako niti jedna od 27 država neće usvojiti i predati plan s prioritetima do kraja ožujka. Hrvatska tvrdi da će ga predati do kraja lipnja.

“Očekuje se dostava nacrta programskih dokumenata u prvoj polovini 2021. godine”, kaže Tramišak. “Uz napomenu da sve ovisi o procesu usvajanja regulatornog okvira na razini EU.

Pregovarački proces o zakonodavnom okviru, koji uređuje korištenje fondova od 2021. do 2027., na EU razini još uvijek nije dovršen”, kaže Tramišak “Također, sam financijski okvir za izradu programskih dokumenata je tek nedavno usvojen”, dodaje.

“Iznimno se veselim sastanku s povjerenicom Ferreirom. U narednom razdoblju će komunikacija biti intenzivnija nego ikad, a sve u cilju da programski dokumenti za novo razdoblje najbolje reflektiraju potrebe Hrvatske”, njavila je Nataša Tramišak.

Komentirajte prvi

New Report

Close