Revolucionaran potez gradonačelnika: Sveta Nedelja službenike će plaćati prema ocjenama građana

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2020. u 16:10
Foto: Robert Anić / Pixsell

‘Nakon najvećeg lokalnog poreznog rasterećenja, Sveta Nedelja na ovaj način još jednom podiže ljestvicu za cijelu državu, ovaj put u području transparentnosti i podizanja efikasnosti javnog sektora te dokazujemo da se može bolje.’

Sveta Nedelja za svoje službenike uvodi fiksni i varijabilni dio plaće koji će ovisiti o tome kakve su ocjene dobili od građana.

Nesvakidašnji, ali hvalevrijedan potez najavio je na svojem službenom profilu njihov gradonačelnik Dario Zurovec. Sveta Nedelja je inače poznata po poreznom rasterećenju, ali i po brojnim uspješnim tvrtkama koje posluju na njenom području poput Rimac Automobila.

Osim ocjenjivanja službenika i novog sustava plaća, ovaj gradić pored Zagreba uvodi i novu razinu transparentnosti pa će građani imati pristup svim računima koje grad plaća i ugovorima koje sklapa.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Bravo. Za svaku pohvalu…

Ovo nije ništa hvale vrijedno nego jeftini populizam i još k tome nezakonit jer zakoni točno propisuju na koji način se ocjenjuju službenici, tko to radi, po kojim kriterijima te tko odgovara za to. Jedva čekam da taj “mudri” gradonačelnik nekome smanji plaću zbog ocjene  nekog yxz građanina pa izgubi sudski spor i plati službeniku odštetu s kamatama.

vrhunac neznanja onoga tko to uvodi…netko recimo zatraži građev.dozvolu protivno planu i normalno ga službenik odbije…naravno da će dobiti negativnu ocjenu od dotičnog i  njegove obitelji jer im nije udovoljio jer je-provodio zakon!…ili recimo zatraži da mu daju stan u najam, a stanova nema…i naravno -opet negativna ocjena službeniku….ili zatraži poslovni prostor, a službenik mu kaže da se mora javiti na natječaj i opet naravno-negativna ocjena….takve prijedloge može davati samo onaj tko ništa pod milim bogom ne razumije….šlag na kraju- ovakvo ocjenjivanje službenika je protuzakonito….

New Report

Close