Magazin Poslovna 2023
NIKOLA DUJMOVIĆ

‘Kao glavni izazov i dalje vidim zapošljavanje i zadržavanje kvalitetnog kadra’

Potreba korisnika za digitalnim uslugama sve je više, dok IT-jevaca na tržištu rada nema dovoljno.

Nikola Dujmović
11. travanj 2023. u 12:18
Nikola Dujmović/VEDRAN PETEK/CROPIX

Okolnosti koje su nas pratile protekle dvije godine postavljale su barijere, ali i stvarale nove poslovne prilike. Potražnja za našim uslugama je rasla jer su se i prioriteti kod naših korisnika promijenili. Digitalizacija poslovanja postala je apsolutni prioritet za opstanak.

Mi smo bili spremni i uspjeli smo se prilagoditi potrebama tržišta. Paralelno rasla je i naša kompanija koja u prvih devet mjeseci 2022. bilježi kontinuirani rast prihoda. Sretan sam i što se našom dionicom kontinuirano trguje, što mi je bila jedna od glavnih želja prilikom izlistavanja na burzu.

Unatoč inflaciji i najavljenoj recesiji, mislim da u našoj industriji neće doći do popuštanja interesa za softverskim uslugama. Vjerujem da će iduća godina za IT biti jednako dobra. Cloud i Security bit će i dalje jedni od glavnih trendova za kojima će rasti potražnja jer osiguravaju kontinuitet i sigurnost poslovanja.

U rujnu smo otvorili Span Centar kibernetičke sigurnosti za koji želim da dodatno doprinese osnaživanju i educiranju poslovne zajednice na tom polju. Sada je više nego ikad ključno osvijestiti javnost da ako kriminal nije vidljiv našim očima – ne znači da on ne postoji.

Kao glavni izazov i dalje vidim zapošljavanje i zadržavanje kvalitetnog kadra. Potreba korisnika za digitalnim uslugama sve je više, dok IT-jevaca na tržištu rada jednostavno nema dovoljno.

New Report

Close