Real grupi hrvatski štand na EXPO 2020

Autor: Poslovni dnevnik , 29. srpanj 2019. u 22:00
Krešimir Prosoli, Real grupa/Marko Prpić/PIXSELL

U Zajednici ponuditelja su i arhitekt Ante Vrban te tvrtka Morium Biance Matković.

Za idejno rješenje projekta s kojim će se Hrvatska predstaviti na svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju izabrana je Zajednica ponuditelja Real grupa prema odluci Nacionalnog odbora RH, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo turizma.

Uz Real grupu, u ovoj zajednici ponuditelja su i arhitekt Ante Vrban te tvrtka Morium Biance Matković, bivše suradnice Ive Sanadera.

Rezultat je to natječaja koji je objavljen u prosincu 2018. i otvoren je bio do 1. travnja 2019. godine. Na natječaj su se mogli prijaviti svi zainteresirani za ponudu najboljeg kreativnog i izvedbenog rješenja izgleda i sadržaja hrvatskog paviljona.

Natječaj je, uz izradu idejnog rješenja, uključivao i njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju. Na drugom mjestu prema broju glasova je Zajednica ponuditelja Studio Putinja, a na trećem mjestu Zajednica ponuditelja Randić i suradnici. 

Hrvatska će se na izložbi EXPO Dubai 2020 predstaviti kao "Zemlja koja inspirira velike umove – inspiring great minds", a hrvatski paviljon će s vanjske strane biti inspiriran crvenim kvadratima dok će unutrašnjost krasiti multimedijalni prikazi hrvatske kulturne i prirodne baštine uz pomoć izumitelja, umjetnika te drugih utjecajnijih osoba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close