Razvijat će nove mljekarske proizvode

Autor: Poslovni dnevnik , 27. kolovoz 2019. u 21:59
Centar, projekt županije i Agronomskog fakulteta, bit će gotov za 15 mjeseci/Damir Špe-har/PIXSELL

Projekt vrijedan 36 mil. kn služit će MSP-ovima za istraživanja u mljekarstvu i povećanje konkurentnosti.

U Poduzetničkoj zoni III. u Virovitici u utorak je počela gradnja Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu, čija je vrijednost više od 36 milijuna kuna, a radove je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

To je dio Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, a njegovim otvaranjem stvorit će se uvjeti za bolje pozicioniranje mliječne industrije na tržištu, izvijestili su iz Ministarstva.

"Centar će omogućiti objedinjavanje proizvođača mlijeka, posebno malih i srednjih poduzetnika Virovitičko-podravske županije i šireg područja Slavonije, Baranje i Srijema, te pružiti mogućnost proizvodnje u tehničko-tehnološkom proizvodnom pogonu", izjavila je ministrica.

Centar se gradi na 1500 m2, a nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka na zahtjev poduzetnika, kao i usluge laboratorijskih istraživanja.

Centar će omogućiti i edukacije, a provodit će i aktivnosti usmjerene povećanju konkurentnosti industrije kroz stjecanje novih znanja i kompetencija te stvaranje boljih uvjeta rada radi veće zaposlenosti i većeg gospodarskog razvoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close