Razvija se projekt ePetrokemije

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2018. u 22:00
Matija Žulj zaslužan za razvoj softvera koji prati učinak i analizira zbivanja u nasadima/Marko Lukunić/PIXSELL

Licence za upravljanje proizvodnjom.

Kutinska Petrokemija u četvrtak je predala poljoprivrednicima 17 softverskih licenci za upravljanje proizvodnjom, u sklopu razvoja digitalne platforme ePetrokemija.

Projekt je ostvaren u suradnji s tvrtkom Agrivi, čiji softver već koristi više od 40.000 poljoprivrednika u 150 zemalja. Očekuje se da će se primjenom softvera za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom unaprijediti planiranje, praćenje učinka i analiza aktivnosti u nasadima i usjevima.  Tako bi se, primjerice, upotrebom kalkulatora gnojidbe trebala bitno unaprijediti gnojidba i cjelokupna poljoprivredna proizvodnja.

Korisnicima softvera bit će dostupna i baza znanja najboljih proizvodnih procesa, ovisno o tlu i podneblju, za više od stotinu kultura. "Završetkom postupka restrukturiranja, što će biti za pedesetak dana, za nas počinje novi poslovni i razvojni ciklus.

Obavljen je generalni remont na postrojenjima u što smo uložili 130 milijuna kuna, pa spremni dočekujemo novu sezonu. Danas je Petrokemija jedan od naših najvećih izvoznika, jer proizvode prodaje u četrdesetak zemalja svijeta. Prateći tržišne trendove, pristupili smo i digitalizaciji, kako bismo ostali konkurentni na globalnom tržištu", rekao je član Uprave Petrokemije Davor Žmegač.

Direktor Agrivija Matija Žulj ocijenio je digitalna rješenja uvjetom poboljšanja konkurentnosti."Digitalizacija je već tu i drago mi je da je Petrokemija to prepoznala", rekao je Žulj.

Komentirajte prvi

New Report

Close