Razmišlja se o izgradnji cestovnih tunela ispod centra Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2023. u 09:51
Foto: Pixsell

Ostaje vidjeti kako će se ova inicijativa razvijati u budućnosti.

U srijedu, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, Luka Korlaet, najavio je ambiciozan plan za rješavanje prometnih gužvi u centru Zagreba. Na Radio Sljemenu je otkrio da se razmišlja o izgradnji tunela ispod Gornjeg grada, koji bi predstavljao ključnu vezu od sjevera do juga, kao i prema zapadu. Ovaj dugoročni projekt ima za cilj značajno olakšati prometnu situaciju u srcu grada.

Unatoč tome što detalji o samom tunelu nisu bili obuhvaćeni njegovom izjavom, Korlaet je naglasio da postoje studije o ovoj inicijativi. Ova ideja nagovještava potencijalno inovativno rješenje za gužve koje su već dugi niz godina izazov za građane Zagreba.

Ovaj prijedlog tunela ispod Gornjeg grada predstavlja ozbiljan korak prema modernizaciji prometne infrastrukture grada. Osim što bi olakšao svakodnevnu vožnju građanima, ovakav tunel bi mogao imati i pozitivan utjecaj na okoliš, smanjujući emisije stakleničkih plinova uzrokovane dugim čekanjima i gužvama na cestama.

Ostaje vidjeti kako će se ova inicijativa razvijati u budućnosti. S obzirom na potrebu za održivim prometnim rješenjima u urbanim sredinama, izgradnja tunela ispod Gornjeg grada mogla bi predstavljati ključni korak prema modernizaciji i unaprjeđenju života u Zagrebu. Građani će s nestrpljenjem pratiti razvoj ove ideje koja bi mogla zauvijek promijeniti način na koji se kreću unutar grada.

Komentari (2)
Pogledajte sve

S obzirom na 1 covjek – 1 auto situaciju u Zagrebu, trebat ce jos toliko novaca potrositi na ventilaciju koliko bi za tunele

Čovjek je zaslužio povišicu .

New Report

Close