Ravnatelj: Zgrožen sam lažima, naša djeca imaju grijanje

Autor: Agencija VLM , 17. siječanj 2013. u 14:39
Drazen Barisic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Koalicija SDP HNS HSLS HSU ogorčena jer gradska uprava Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem nije potpisala Ugovor s dobavljačima energenata.

Učenici OŠ Vukovina i područne škole Mraclin nemaju grijanja. Doznaje se to iz priopćenja Koalicije SDP HNS HSLS HSU koja je ogorčena jer gradska uprava Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem nije potpisala Ugovor s dobavljačima energenata.

– Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, održanoj 20. prosinca, prilikom donošenja rebalansa proračuna za 2012. godinu gradonačelnik Dražen Barišić uvjeravao je članice i članove Gradskog vijeća kako je jedan od razloga za prihvaćanje rebalansa poskupljenje energenata. Tri tjedna poslije svjedoci smo da ni izglasani rebalans nije dostatan da bi učenici mogli pohađati nastavu u zagrijanim prostorijama, ističe se u priopćenju.

Građani Velike Gorice, a ponajmanje najosjetljivije skupine, nisu zaslužili da se nesposobnost gradske uprave na čelu s gradonačelnikom prelama na djeci. Krajnje je neprimjereno i nehumano da osnovnoškolska djeca pohađaju nastavu bez grijanja, nastavlja se u priopćenju uz poziv odgovornima da što prije riješe problem.

Brzo je stigao odgovor druge strane:

– Budući da je koalicija SDP-HNS-HSLS-HSU odaslala lažnu informaciju u javnost, ovim putem ističemo da su sve velikogoričke škole zagrijane i tople, pa tako i OŠ Vukovina i područna škola Mraclin

-Zgrožen sam plasiranjem ovih lažnih informacija. Naša djeca imaju osigurane normalne uvjete boravka u školi, što uključuje i grijanje. Molio bih da se ne šire ovakve lažne vijesti koje nanose štetu našim učenicima, njihovim roditeljima i samoj školi – istaknuo je ravnatelj škole Krešimir Matašin.

Gradonačelnik Dražen Barišić ovim putem moli roditelje neka ne nasjedaju na lažne informacije koje širi uvažena saborska zastupnica Vesna Fabijančić Križanić.

– Pretpostavljam da bi joj kao kandidatkinji za gradonačelnicu odgovaralo da u sustavu grijanja škola postoje problemi, čime bi skupljala političke bodove na leđima naših najmlađih sugrađana. Na njenu žalost ne može ih skupljati na račun poskupljenja grijanja u Velikoj Gorici, jer je sama kao saborska zastupnica glasala za to isto poskupljenje, pa pokušava tražiti poene putem djece – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Komentirajte prvi

New Report

Close