Ratarima odobreni zahtjevi u iznosu 30,6 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 14. svibanj 2023. u 22:00
U okviru Strateškog plana ratarima je za obnovljive izvore osigurano 30 milijuna eura/HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede istaknuli su na da će se s EK-om ispitati mogućnosti produljenja provedbe Programa kreditiranja.

Predstavnici sektora ratarstva pozdravili su na sastanku s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković mjere pomoći i napore koje čini Vlada RH te ministarstva, uključujući povoljne investicijske zajmove iz Programa ruralnog razvoja te zajmove i jamstva za obrtna sredstva koji se plasiraju putem HBOR-a i HAMAG-BICRO-a, no naglasili su potrebu za dodatnom pomoći, istaknuvši zabrinutost zbog snažnih poremećaja na tržištu žitarica u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu.

U okviru Programa kreditiranja Obrtna sredstva za ruralni razvoj koji HBOR provodi na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i sufinancira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, poljoprivrednim proizvođačima dostupna su sredstva po iznimno povoljnim uvjetima, a do sada je odobreno zahtjeva u vrijednosti 30,6 milijuna eura.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede istaknuli su na da će se s EK-om ispitati mogućnosti produljenja provedbe Programa kreditiranja.

Na sastanku su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i HBOR-a predstavili mogućnosti koje su ratarima na raspolaganju iz različitih izvora financiranja kako bi nastavili i unaprijedili proizvodnje, ali i ulagali u obnovljive izvore energije. U okviru Strateškog plana za obnovljive izvore osigurano im je 30 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close