Raste broj priključaka širokopojasnog pristupa internetu s brzinama većim od 30 Mbit/s

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2017. u 10:30
Foto: Thinkstock

Prema pokazateljima tržišta elektroničkih komunikacija, pozitivni trendovi iz prethodnih razdoblja se nastavljaju.

U prvom tromjesečju 2017. na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj  zabilježen je nastavak pozitivnih trendova iz prethodnih razdoblja.

Ostvareno je oko 4 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Glavno područje rasta usluga i dalje je širokopojasni pristup internetu.

Prema podatcima, hrvatsko je tržište širokopojasnog pristupa u nepokretnoj mreži na kraju prvog tromjesečja 2017. ostvarilo daljnji porast broja priključaka i prihoda. Ostvaren je značajan rast priključaka s brzinama većim od 30 Mbit/s što je rezultat modernizacije mreže i ulaganja u kabelsku pristupnu infrastrukturu.

Od preko milijun priključaka širokopojasnog pristupa internetu putem nepokretne mreže njih oko 20 posto su priključci s brzinama pristupa većim od 30 Mbit/s što je korak dalje ka ostvarenju ciljeva Digitalne Agende.

Rast već neprekidno bilježi i tržište prijenosa TV programa uz plaćanje naknade. IPTV je vodeća tehnologija s tržišnim udjelom od oko 28 posto. Međutim, i dalje je značajan potencijal razvoja ovog dijela tržišta s obzirom na to da još uvijek 45 posto kućanstava televiziju prati putem digitalnog zemaljskog signala.

Komentirajte prvi

New Report

Close