Raste broj oboljelih od korone: Zagreb ima 36 novih slučajeva, u Zadru preminuo muškarac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2020. u 12:20
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Trenutno su u Gradu Zagreba 322 aktivna slučaja zaraze koronavirusom i 1539 aktivnih samoizolacija.

U Zagrebu je u subotu zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je u protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provedeno 340 testiranja na SARS-CoV-2.

Za 214 osoba određena je mjera samoizolacije.

21 novooboljelu osobu čine kontakti ranije oboljelih osoba, šest novooboljelih osoba povezano je sa boravkom u noćnim klubovima, jedan je slučaj importiran iz Njemačke/Austrije, a za osam novooboljelih osoba nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze.

Trenutno su u Gradu Zagreba 322 aktivna slučaja zaraze koronavirusom i 1539 aktivnih samoizolacija.

U zadarskoj bolnici od koronavirusa umro stariji muškarac

Jedna je osoba preminula na Covid odjelu zadarske Opće bolnice, a dvije su osobe zaražene koronavirusom, izvijestio je u subotu Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

Preminula osoba je muškarac rođen 1935. godine koji je u bolnicu primljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Prema preminuloj osobi poduzete su posebne protuepidemijske mjere za siguran ukop po posebnom protokolu, napominje se u priopćenju.

Dvije novozaražene osobe su žena čiji su članovi obitelji prije oboljeli od covida-19 te muškarac koji je primljen u bolnicu zbog druge bolesti i rutinski je testiran. Zadržan je na Covid odjelu.

U samoizolaciji je 87 osoba, a u petak su testirana 92 uzorka.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje propisane samoizolacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close