Rast trošarina udar je na rent a car biznis

Autor: Marija Crnjak , 12. prosinac 2016. u 22:00
Matko Bolanča/S. Strukić/PIXSELL

Ekipu Matka Bolanče koja je ljetos preuzela Fleet država je neugodno iznenadila.

S obzirom na dobre najave za sljedeću turističku sezonu, procjenjuje se i da će porasti potražnja za najam vozila, no zbog povećanja trošarina smanjit će se isplativost rent a car biznisa, upozorili su jučer iz Fleet rent a cara.

"Povećanjem trošarina na motorna vozila dovodi se u pitanje ostvarenje financijske isplativosti koja će se neminovno odraziti na rezultate poslovanja. Mjerom koja je nedavno zakonski izglasana, dovodi se u nepovoljan položaj poslovanje rent a car kompanija, ali i auto industrije u Hrvatskoj", kažu u Fleetu, rent a car kompaniji koja posluje u cijeloj Hrvatskoj i godišnje ostvaruje oko 100 milijuna kuna prihoda.

 Kompaniju je ljetos od TRZC-a preuzelo društvo za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima Inspire Investments, na čijem je čelu bivši šef Plive Matko Bolanča. Uslijedilo je širenje poslovanja na različite gradove u Hrvatskoj, a rast trošarina očito je poremetio planove ovih ulagača. "Posljedice bi mogle biti pad ukupnog broja vozila na tržištu te nedostatak u odnosu na potražnju, a posljedično i smanjeni prihodi rent a car kompanija te sredstava koja se prelijevaju u državni proračun", ističu u rent a car kompaniji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close