Rast trošarina na motorna vozila ugrozit će rent a car biznis

Autor: Marija Crnjak , 12. prosinac 2016. u 12:15
Foto: Shutterstock

Posljedice bi mogle biti pad ukupnog broja vozila na tržištu te nedostatak u odnosu na potražnju klijenata, te posljedično smanjeni prihodi kompanija i državnog proračuna.

S obzirom na dobre najave za sljedeću turističku sezonu, procijenjuje se i da će porasti potražnja za najam vozila, no zbog povećanja trošarina smanjit će se isplativost rent a car biznisa, upozorili su danas iz Fleet rent a cara.

"Povećanjem trošarina na motorna vozila dovodi se u pitanje ostvarenje financijske isplativosti koja će se neminovno odraziti na rezultate poslovanja. Mjerom koja je nedavno zakonski izglasana, dovodi se u nepovoljan položaj poslovanje rent a car kompanija, ali i auto industrije u Hrvatskoj", kažu u Fleetu, rent a car kompaniji koja posluje u cijeloj Hrvatskoj i godišnje ostvaruje oko 100 milijuna kuna prihoda.

Navode kako su najave rasta potražnje najmova uteg koji opterećuje branšu zbog novonastalih uvjeta opterećenja poslovanja kroz jačanje nameta.

"Neminovno je da će ovakav rasplet utjecati na konačnu realizaciju. Posljedice bi mogle biti pad ukupnog broja vozila na tržištu te nedostatak u odnosu na potražnju klijenata, te posljedično smanjeni prihodi rent a car kompanija te sredstava koja se prelijevaju u državni proračun", ističu u kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close