Koordinacija ugostitelja Hrvatske udružila je snage za podizanje kvalitete hrvatske gastronomije u tri smjera, uvođenjem modela "5 kravata", povećanjem plaća osoblju kroz kolektivni ugovor te jačom edukacijom poslodavaca i osoblja.
O tome je danas na druženju Koordinacije s medijima govoriti njihov predstavnik Marin Medak koji je i osmislio model "5 kravata". Kako je nedavno Medak pojasnio za Jutarnji list, cilj je uska specijalizacija restorana koji danas imaju pretrpane menije s uvoznim namirnicama. Kriteriji koje će restorani stoga morati ispunjavati da bi dobili svih pet kravata bit će upotreba hrvatskih proizvoda, autohtone obrada hrane i uređenje prostora hrvatskim namještajem i dizajnom.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu