‘Rast od 20 posto izvrstan je rezultat’

Autor: Agencija VLM , 08. travanj 2015. u 13:48
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Prema udjelu u noćenjima u ožujku najbolji rezultati su ostvareni u Istri s 56 tisuća dolazaka.

Dvoznamenkasti rast od 20 posto izvrstan je rezultat u prva tri mjeseca ove godine – kazao je ministar turizma Darko Lorencin na predstavljanju turističkih rezultata za ožujak.

Naglasio je da se radi o povećanju broja dolazaka i noćenja, a koje će pratiti i rezultati turističke potrošnje. Prema podacima turističkih zajednica na Jadranu i u Zagrebu u ožujku je ostvareno 247 tisuća dolazaka što predstavlja porast od 20 posto te 644 tisuća noćenja što predstavlja porast od 21 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

Strani su turisti ostvarili 177 tisuća dolazaka što predstavlja porast od 24 posto i 458 tisuća noćenja što predstavlja rast od 25 posto u odnosu na ožujak 2014. godine. Domaći turisti također bilježe rast u dolascima od 11 posto te u noćenjima od 13 posto.

Najbolji rezultat ostvaren u Istri

'To je rezultat programa Hrvatska 365, sve boljeg upravljanja turističkim proizvodom na destinacijama, povezivanja turističkih zajednica, organiziranim manifestacijama i događanjima. Vjerujemo da će se trend rasta turističkog prometa nastaviti te da ćemo imati odličnu predsezonu', rekao je ministar Lorencin.

Prema udjelu u noćenjima u ožujku najbolji rezultati su ostvareni u Istri s 56 tisuća dolazaka (rast od 26 posto) i 186 tisuća noćenja (rast od 19 posto).

Komentirajte prvi

New Report

Close