Raskol u DP-u nakon ostavke Škore, njegova sestra traži ostavku moćnog tajnika

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2021. u 11:17
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na pitanje tko bi i čime mogao ucijeniti Škoru kaže: “Nitko i ničim, to su kalkulacije i zbog toga se mora sastati Predsjedništvo. Ne vjerujem da ima ucjena.”

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Domovinskog pokreta i sestra Miroslava Škore, u programu N1 televizije ponovila je da ju je ostavka njezina brata iznenadila.

– Nemam pojma da se to uopće dogodilo! Bili smo zajedno u petak, ništa nije najavio – rekla je Vučemilović koja je potom Marija Radića pozvala da podnese ostavku.

– Vidjeli smo jučer da je i glavni tajnik ponudio ostavku budući da je predsjednik stranke taj koji imenuje i glavnog i političkog tajnika. To je bio moralni čin i isto očekujem i od političkog tajnika. Radi se o izvanrednoj situaciji u kojoj se svi moramo uključiti i napraviti ono što je najbolje za stranku. DP nije ničija prćija i DP se mora početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo, rekla je.

O razlozima ostavke Miroslava Škore nije previše pričala:

– Škoro je čovjek koji je u zadnje tri godine prošao tri vrlo zahtjevna izborna ciklusa u kojima ga nitko nije štedio. To je na njemu ostavilo trag, ali Domovinski pokret zahtijeva angažman. Politika je posao koji nije lagan i svi koji su u političkoj areni moraju biti spremni na udarce. Ako je nakon njegove ostavke na stranici stranke objavljen ulizivački pamflet, ja se pitam kome je on podnio ostavku… On je jučer bio vrlo umoran, telefoni su zvonili, sve nas je to iznenadilo. Nadam se da ćemo u narednim danima razjasniti tu situaciju. On je vrlo emotivan čovjek. Dva dana ranije je pisao da će konsolidirati stranku, to je čudno. Ako želite konsolidirati stranku onda ne dajete ostavku.

Vučemilović je za N1 potvrdila da je jučer pričala sa Škorom:

– Razgovarali smo, nismo išli u detalje. Jučer je bio vrlo emotivan dan, bilo je poziva i nije bilo moguće detaljnije razgovarati.

– Domovinski pokret mora početi funkcionirati kao stranka, ponavlja Vučemilović.

Na pitanje je li Škoro sve dogovorio s političkim tajnikom i onda sve objavio bez da je ostalima to rečeno, ona kaže da se postavlja pitanje tko vodi stranku.

– Stranku mogu voditi samo izabrana tijela, a ono što su njih dvojica govorili neka ostane među njima. To nisu službeni stavovi stranke, postoje službena tijela, a to su predsjedništvo i Domovinski odbor, kaže.

– DP je nastao oko ideje koja je veća i od mene i od mog brata i od Radića, kaže Vučemilović. Dodaje kako ne vjeruje da je Škoro otišao zbog neke istrage koja se vodi.

Na pitanje tko bi i čime mogao ucijeniti Škoru kaže: “Nitko i ničim, to su kalkulacije i zbog toga se mora sastati Predsjedništvo. Ne vjerujem da ima ucjena.”

– Radić je naš politički tajnik i zamjenik predsjedništva. Red je i politička kultura da obojica tajnika ponude ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i Radić kao moralan čovjek to napraviti. On ostaje zamjenik predsjednika, tu se ništa ne mijenja, govori ona.

– Znam da je moj brat vrlo emotivan. On je kandidaturu na predsjedničkim izborima ponudio na Facebooku pa je možda mislio da je primjereno i ostavku objaviti tako. U međuvremenu smo mi postali treća politička snaga i stranka koja ima stranačka tijela. Ako on uistinu inzistira na tome, neće mu nitko na Predsjedništvu zavrtati ruku i govoriti da mora ostati. Odluka je na njemu, ali to se mora riješiti na glavnim tijelima stranke, govori.

Na pitanje strahuje li od raspada stranke i tko bi mogao zamijeniti Škoru, Vučemilović kaže kako je prerano pričati o tome te da će na glavnom saboru stranke delegati izabrati onoga za koga misle da bi najbolje vodio stranku.

– Koliko sam vidjela, Radić je rekao da nema takvih ambicija. Vidjet ćemo ima li netko volje i želje uhvatiti se tog posla. Ukoliko Škoro ostane pri toj odluci, vidjet ćemo. Mislim da je to ishitreno napravio, ali vidjet ćemo što donosi vrijeme, kaže Vučemilović.

Škorina sestra kaže kako je on jednostavno htio zaštiti svoju obitelj od daljnjih napada i procijenio je da je najbolje da se povuče.

– Pitanje je je li to najbolje za stranku i to je najvažnije, zaključila je Vučemilović u razgovoru za N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close