Ramljak napustio Hrvatsku, ponovno aktivirao tvrtku u Češkoj

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2018. u 13:58
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ante Ramljak, prvi suradnik Martine Dalić u izradi lex Agrokora, zakona prema kojem je i njegova bivša konzultantska tvrtka Texo Managment ušla u krug savjetnika koji su zaradili milijunske honorare, nije se nakon ostavke vratio u svoju bivšu tvrtku nego pokušava aktivirati svoju karijeru u inozemstvu.

Konkretno, reaktivirao je svoju konzultantsku tvrtku Expiria Finance u Češkoj, piše Net.hr.

Nakon što je prvi povjerenik za Agrokor i jedan od ključnih kreatora lex Agrokora, Ante Ramljak, podnio ostavku 20. veljače 2018. posve je nestao iz javnog prostora, no moglo ga se i dalje sresti u Zagrebu. Čitatelji Net.hr-a su tvrdili da su ga vidjeli s vlasnikom Texo Managmenta, Tomislavom Matićem, te je logično pitanje bilo: je li se Ante Ramljak aktivirao ponovno u tvrtki iz koje je prešao u Agrokor, u kojoj je, zapravo, paralelno i radio neko vrijeme dok je već vodio Agrokor. Činjenica je, naime, da je na stranicama Texo Managmenta i donedavno, prije desetak dana, kao jedan od suvlasnika i konzultanata naveden Ante Ramljak. Doduše, njegovo je ime i fotografija bilo tu i tijekom cijele njegove karijere posebnog povjerenika za Agrokor, kao da je istodobno bio na obje “fotelje”.

 Na web stranici tvrtke Texo Management, koja je na istoj adresi gdje i čuveni ured odvjetnika Borisa Šavorića, u kojem se snimao predizborni spot HDZ-a “Vjerodostojno”, ispod fotografije panorame Zagreba, u rubrici “about us”, moglo se naći CV oba osnivača tvrtke, Tomislava Matića i Ante Ramljaka. Sve do 5. lipnja, kada smo uputili upit tvrtki s pitanjem je li se gospodin Ante Ramljak vratio u svoju bivšu tvrtku nakon podnošenja ostavke.

U ime tvrtke javio se njihov novi komunikacijski savjetnik, Vedran Strukar, koji je odgovorio:

“Nije točna informacija da je gospodin Ante Ramljak nakon ostavke na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru angažiran u tvrtki Texo Managment.” Vrlo izgledno je da je novi komunikacijski savjetnik tvrtke Texo Managment tom prilikom i upozorio jedinog preostalog zaposlenika u tvrtki Texo Managment, Tomislava Matića, da je uputno da se ukloni CV i informacija o Anti Ramljaku kao djelatniku u tvrtki. Sada je preostao jedino CV Tomislava Matića.

Na pitanje može li reći nešto više o karijernim planovima Ante Ramljaka, Strukar je odgovorio da ne raspolaže tom informacijom.

Iako je viđen u Zagrebu, iako je bilo sastanaka i kontakata s bivšim poslovnim partnerom Matićem, ali i bivšom potpredsjednicom Martinom Dalić, Net.hr otkriva da je Ante Ramljak nastavio svoju karijeru u inozemstvu. Točno 27. ožujka ove godine, dakle, oko mjesec dana nakon ostavke u Agrokoru, aktivirao je svoju konzultantsku tvrtku u Češkoj, u Pragu. Naime, još u kolovozu 2015. godine Ramljak je u Češkoj registrirao tvrtku Expiria Finance, ali nije bila aktivna, a on ju je sada aktivirao i po svemu sudeći misli se baviti sličnim konzultantskim poslovima kakve je radio s partnerom Matićem preko Texo Managmenta. Tvrtka je registirana u mirnoj praškoj četvrti, Vinohrady.

Komentari (5)
Pogledajte sve


treba sada tih 500 milijuna rasprsiti po evropi da se zametne trag.
svi to vide osim onih koji primaju placu da to vide.

oni i primaju plaću da ne vide, jer ako progledaju, vidjeli bi Borga svoga

treba sada tih 500 milijuna rasprsiti po evropi da se zametne trag.
svi to vide osim onih koji primaju placu da to vide.

Sadce Perusko “spasiti” stvar ! 🙂 Blago nama

U uređenoj državi bi Borgovci završili iza rešetaka, a ovdje neometano šeću. Kad se jednom vrati neće biti problema za njega, učinio je puno usluga svojim frendovima.

New Report

Close