Radovi na šibenskom Vruljama gotovi najvjerojatnije do srpnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2014. u 16:11
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Radovi na gatu Vruljama u Šibeniku, koji se financiraju kreditom Europske banke za obnovu i od 12 milijuna eura, trebali bi biti završeni do srpnja.

Radovi na gatu Vruljama u Šibeniku, koji se financiraju kreditom Europske banke za obnovu i od 12 milijuna eura, trebali bi biti završeni do srpnja, najavio je danas pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Željko Antešić prilikom obilaska radova.

Istaknuo je kako je to danas u Hrvatskoj jedna od najvećih investicija kojom će se u šibenskoj luci omogućiti privez najvećih putničkih brodova i kruzera čak i u međunarodnom prometu, zbog čega će se otvoriti mogućnost razvoju cijeloga šibensko-kninskog područja.

Podsjetio je da su radovi "zapeli" kad je bivši izvođač, tvrtka Konstruktor zapala u probleme, no kad je prošle godine posao preuzeo Pomgrad, sve je, kako je rekao krenulo užurbanim tempom.

Još je potrebno izgraditi i otvoriti putnički terminal, no država će u toj fazi projekta tražiti privatnog partnera, ali i novac iz Europske unije, istaknuo je pomoćnik ministra.

Prvi natječaj za iskaz interesa investitora, nažalost, nije prošao najbolje, no ići će se na novi, rekao je pomoćnik ministra Antešić.

Komentirajte prvi

New Report

Close