Radnik kupio Kamensko, radnice se nadaju plaćama

Autor: Saša Paparella , 29. ožujak 2016. u 22:00
Umjesto tvornice - stanovi/Željko Hladika/PIXSELL

Tvrtka iz Križevaca platit će nekretnine 24 mil. kn, planira gradnju poslovno-stambenog kompleksa.

Trgovački sud u Zagrebu u utorak je na 14. dražbi donio rješenje o prodaji dviju zgrada Kamenskog d.d. za 24 milijuna kuna. Kupac je Anni aurei, tvrtka- kći Radnika iz Križevaca. "Istina je da ćemo, kad procedura bude dovršena, kupiti nekadašnje Kamensko, a na mjestu tvornice sagradit ćemo stambeno- poslovni objekt", potvrdio nam je Mirko Habijanec, predsjednik uprave Radnika.

Zasad nam nije mogao reći  koliko će ukupno uložiti, a pretpostavljda da gradnja neće početi ove godine. Odluka o tome što će se graditi ovisi o razvoju stanja na tržištu, pri čemu Habijanec najavljuje i mogućnost izgradnje doma umirovljenika. S podvojenim osjećajima vijest o prodaji su dočekale bivše radnice okupljene oko Udruge Kamensko. "Drago nam je da je naša tvornica napokon prodana, no šteta što je to napravljeno tek sada. za 24 milijuna kuna. Početna je cijena bila 127 milijuna i s tim bi se novcem svi namirili", rekla nam je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge.  

"Iako zakon u ovakvim skučajevima daje prednost bankama i drugim vjerovnicima, uvjerena sam da država neće zaboraviti na nas radnice koje šest godina čekaju na isplatu svojih pet zadnjih plaća i pola otpremnine. Nama taj novac život znači", rekla nam je liderica radnica Kamenskog. Napore radnica podržava i Habijanec, iako prema njima nema obveza. "Nadam se da će one dobiti dio novca koji uplatimo, radnici bi trebali biti u prvom isplatnom redu", prokomentirao nam je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close