Radnici: RIZ je opljačkan i izigran

Autor: Poslovni dnevnik , 11. prosinac 2014. u 21:59
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sindikalna povjerenica Marina Glokević zatražila je da Sabor “zaštiti od uništavanja i pljačke RIZ i ostalu imovinu Hrvatske”.

Tristotinjak radnika RIZ – Odašiljača prosvjedovalo pred Saborom optužujući Državni ured za upravljanje državnom imovinom da je zaustavio provedbu odluke o povratu njihovih dionica.

Zato traže smjene predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića i ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milana Dejanovića. Sindikalna povjerenica Marina Glokević zatražila je da Sabor "zaštiti od uništavanja i pljačke RIZ i ostalu imovinu Hrvatske". Optužila je Pejnovića da je spriječio provedbu odluke ministarstava gospodarstva i financija da se RIZ-u "vrate otete dionice" i provede radničko dioničarstvo. Tvrdi da je RIZ "izigran zbog građevinskih mafijaša i interesnih skupina". Rekla je da je ravnatelj CERP-a tijekom kriminalne pretvorbe 1993. znao da je RIZ prenisko procijenjen na 13 mil. DEM-a, jer vrijedi puno više. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

a dioničari?

Sacekajte jos koji mjesec da XY preuzme kontrolu nad RIZ-om. Onda se udrzite sa Appleom i unistite Samsung. Nesto na foru kako Djuro i Patria unistavaju General Dynamics.

nemam komentara, samo da se ne zaboravi, ako bude malo vremena u DORH-u

New Report

Close