Radnici Ine i HEP-a protiv Vladine ideje

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2017. u 10:37
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ishitrenost se vidi u tome što nesuglasje oko ove ideje postoji u samoj Vladi, ali i unutar HDZ-a, dok štetnost prijeti zato što bi se HEP, umjesto da postane regionalni lider, mogao pretvoriti u novi slučaj nalik Ini, kaže Matijašević.

Žalosno je da Vlada premijera Plenkovića nastavlja s praksom neodgovornog pristupa rješavanju pitanja Ine tako što donosi odluke ne vodeći računa mogu li se one i provesti. Premijerove namjere sindikati drže ishitrenima, neprovedivima i štetnima – tako je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević započeo jučer zajedničku konferenciju triju sindikata na temu najavljene privatizacije dijela HEP-a radi kupnje vlasničkog udjela MOL-a u Ini, piše Večernji list.

Brzopleto i štetno

Ishitrenost se vidi u tome što nesuglasje oko ove ideje postoji u samoj Vladi, ali i unutar HDZ-a, dok štetnost prijeti zato što bi se HEP, umjesto da postane regionalni lider, mogao pretvoriti u novi slučaj nalik Ini. Matijašević je tvrdnju o neodgovornom pristupu rješavanju problema potkrijepio i podsjećanjem da su sindikati lani, 21. studenog, tražili sastanak s ministrom Dobrovićem oko pitanja Ine i HEP-a, no do danas im nije odgovoreno, dok u međuvremenu, reče Matijašević, na tu temu istupa ministrica Dalić u čijem portfelju nije ni Ina ni HEP. Uputio je potom pitanje Vladi – zašto dopušta Mađarima da u Ini donose protuzakonite odluke vezane uz poslovanje. Protiv Vladine ideje prodaje dijela HEP-a da bi se vratila Ina, to više što ne postoji nikakva energetska strategija, izjasnila se i čelnica Nezavisnog sindikata radnika HEP-a Sonja Mikulić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Matijašević , sindikalni mafijaš se javlja , a prvi će kupit dionice na IPO-u Samo još čekam da se javi Ribič , stari burzovni špekulant 🙂

Je baš, nisam ni mislio da od socijalističkih uhljeba mogu dobiti drugačiji odgovor.

Samo da sve ostane po starom i partija prizna Maov put kao jedini!

Matijasevicu meni ke jasno da ti moras zastupati radnike da bi dobio placu.
Medutim o biznisu i sto i kako te menagmentu veze nemas ti kao ni radnici koje zastupas.
Nikome se nista nece desiti..
Imamo win win situaciju..
Hep sa 75% plus1 dionicu je kao da ima 100%..dali ti to kuzis uopce..
A sa ovih 25% ce ici u ruke hrvatskih gradjana koji ce time povuci ogroman novac sa stednje po 1% i uloziti u najbolju HR firmu HEP te ce im se kapital oploditi i biti veci nego da je na banci..
A sa tim novcima INA se vraca nazad.
Ne kuzim kako se netko protiv ovog moze bunit..samo neuki gorstak..
A da o efektu na trziste kapitala ne pricam..
To ce biti konacno nesto dobro nakon 10 stagnacije

New Report

Close